Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як ветерани та члени їхніх сімей на Львівщині відкривають власний бізнес за грантові кошти

На Львівщині 13 ветеранів та членів їхніх сімей отримали гранти на відкриття власної справи. Дізнайтеся, у які сфери бізнесу вони інвестують кошти та як подати заявку на участь у програмі.

Відповідно до урядової програми «Грант для ветеранів та членів їх сімей», що стартувала у квітні цього року, 13 заявників із Львівщини, бізнес-плани котрих розглядала комісія Львівського обласного центру зайнятості, отримали позитивне рішення про надання коштів для започаткування або розвитку підприємницької діяльності.

Тож у який бізнес учасники бойових дій (їхні дружини чи чоловіки) вкладуть грантові кошти? У Стрию ветеран російсько-української війни, що займається виробництвом презентабельно-корпоративного одягу, придбає принтер DRF для накладення малюнків, надписів чи логотипів на футболках, світшотах та іншій текстильній продукції. Його земляк зі смт Славськ облаштує літню терасу піцерії. У Дрогобичі для любителів розваг появиться надувна гірка, у Золочеві в одному із фітнес-центрів будуть встановлені новенькі тренажери. У Самборі відкриється «Маленька пекарня», власниця якої закупить потрібне обладнання: пароконвектомат, кавову та тістомісильну машини, розстійну шафу та ін.

У Львові один із переможців програми зможе придбати апарат для проведення процедур класу «Lux» з метою догляду та омолодження шкіри обличчя, другий – швейні машинки, парогенератор, оверлок, тканину для пошиття текстильних виробів. У двох інших появляться транспортні засоби: вантажний автомобіль і вантажопасажирський мікроавтобус. А учасниця програми, що займається медичною практикою, окрім медобладнання, закупить меблі для комфортного проживання клієнтів та їхнього самообслуговування на кухні.

Заяву про участь у програмі можна подати онлайн до 19 листопада через портал «Дія». Кошти на старт або розвиток власного бізнесу ветеранам або членам їхніх сімей надаються у розмірі від 250 тис. грн до 1 млн грн. Їх можна використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, для оренди приміщення та транспортних засобів, закупівлі ліцензійного програмного забезпечення, оплати послуг з маркетингу та реклами тощо.

Більше про програму – за посиланням https://bit.ly/3GQ8WDe.

Нагадуємо, що до 13 вересня п. р. у Львові приймаються заяви на отримання ваучерів для підтримки бізнесу ветеранів/ок та їхніх дружин/чоловіків. Максимальний розмір ваучерної допомоги становить до 300 тисяч гривень. За детальнішою інформацією слід звертатися до Центру підтримки підприємництва (https://www.cpp.lviv.ua/).

Актуальні конкурси і програми для громад Львівщини на період з 15 вересня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ