Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати ДБЖ для сервера?

З кожним днем все більше процесів на підприємствах цифровізується і як наслідок потрібні додаткові обчислювальні потужності.

Другими словами все більше підприємств установлюють в себе серверне обладнання, де можна зберігати необхідні дані, які потрібні для ефективної роботи організації.

І в той самий час постає задача як захистити такий сервер від виходу із ладу. Адже всім відомо, що більшість поломок техніки відбуваються через неполадки в мережі – це можуть бути самі різні аварії в мережі, різкі скачки напруги, або постійно занижена/завищена напруга і т.д. А поломка серверу, де зберігається цінна інформація компанії може нанести значних збитків.

Тому, щоб захистити сервер і робочі процеси на підприємстві рекомендується установка ДБЖ для сервера. В даній статті ми розглянемо UPS подвійного перетворення, оскільки тільки вони можуть забезпечити максимальний ступінь захисту для серверів. Великий вибір онлайн безперебійників представлений на сайті компанії PowerSol. Тут ви можете вибрати як однофазні ДБЖ потужністю від 1 кВА, так і трифазні від 10 кВА. Представлені моделі як окремо стоячі так і ті які монтуються в серверну стійку 19 дюймів.

Щоб правильно підібрати серверний ДБЖ потрібно відповісти на 3 запитання.

Потужність сервера

Яка потужність сервера?

Щоб безперебійник був здатний забезпечувати необхідний рівень захисту обладнання протягом тривалого часу його потужність повинна бути хоча би на 20-30% більше потужності підключених до нього серверів. Тому, для правильного підбору потужності ДБЖ необхідно знати потужність сервера.

Також, якщо в недалекому майбутньому ви плануєте підключати ще один сервер краще взяти безперебійник уже з урахуванням потужності і на новий сервер. Це дозволить вам зекономити кошти. Оскільки покупка одного потужного УПС буде коштувати менше ніж покупка двох моделей меншої потужності. Також, це дозволить вам зекономити місце для установки.

ДБЖ для сервера

Де планується установка ДБЖ?

Відповідь на це запитання дозволить підібрати вам безперебійник в потрібному для вас форм-факторі. Існують два основних виконання ДБЖ: окремо стоячі або типу «башня» і ті які монтуються в стійку 19’’ або Rackmount. Обидва форм-фактори відносяться до On-Line безперебійників, які ви можете переглянути ось тут https://www.powersol.com.ua/shop/ibp/dvojnogo-preobrazovaniya-onlajn/. Треба відзначити, що саме для серверів більшим попитом користуються варіанти з монтажем у стійку Rack-Mount.

Якщо у вас сервер установлений в серверній шафі і там ще є вільне місце, то краще вибирати моделі в форм-факторі Rackmount. Зазвичай вони коштують трішки дорожче, але економлять чимало корисного простору в приміщенні.

Якщо ж в серверній стійці немає вільного місця, або ж для вас краще коли безперебійник стоїть окремо тоді сміло можна зупиняти свій вибір на форм-факторі Tower.

Час автономної роботи ДБЖ для сервера

Скільки потрібно часу автономної роботи?

В більшості випадків ДБЖ вибирають з вбудованими акумуляторними батареями для забезпечення мінімального часу автономної роботи. В малопотужні безперебійники до 10 кВа зазвичай встановлюються акумулятори 12В 7Аг або 12В 9Аг. Їх вистачає на 5-15 хвилин роботи і цього часу цілком достатньо для коректного завершення роботи сервера.

Якщо ж вам потрібно більше часу автономії тоді слід дивитись на моделі без внутрішніх АКБ, але з потужним зарядним пристроєм. До таких моделей можна підключати зовнішні акумулятори будь-якої ємності в залежності від того скільки часу автономної роботи необхідно забезпечити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ