Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як виглядає Macbook Air M2 зсередини

У мережі з'явилася інформація про складові нового Macbook

Зовсім недавно у продаж надійшов новий Macbook Air M2 і користувачі вже встигли розібрати його, щоб подивитися складові. Насамперед усіх цікавило, наскільки легко чи складно розібрати Macbook та відокремити окремі компоненти від корпусу, але були також виявлені й інші цікаві знахідки.

Такий інтерес до цієї моделі цілком обґрунтований. Шанувальники Apple очікували на вихід нового чіпа ще з минулого року і були здивовані, коли замість чіпа M2 побачили новинки під назвою M1 Pro і M1 Max. Як і очікувалося, усередині Macbook щільно набитий різними компонентами. У новому дизайні сам Macbook Air став значно тоншим і легшим, відповідно модель і цього разу не оснащена вентилятором для охолодження. Для контролю нагріву половина материнської плати та акумулятори покриті свого роду радіатором, який також має графітову петлю, яка використовується для відведення тепла.

Модель має насичений колір, але на фотографіях синій колір виглядає набагато світліше, ніж на порівнянному Apple. Як насправді поводиться колір, напевно, найкраще побачити наживо, тому що відтінки на знімках можуть змінюватися в залежності від освітлення, налаштувань камери тощо.

Macbook Air M2 оснащений портами USB-C та роз'ємом, що саме по собі не є чимось новим. Однак Apple трохи перемістила динаміки пристрою для покращення звучання. На всіх інших MacBook динаміки розташовані поруч із клавіатурою. Це зроблено для того, щоб відоме просторове обмеження було вигідним для розповсюдження звукових хвиль і створювало ще більший і якісніший звук. Для цього звукова хвиля прямує безпосередньо на користувача. Деякі коментатори YouTube підозрюють, що датчик може підтримувати просторовий звук з Airpods Pro та Airpods 3. Так що Macbook Pro M2 також пропонує 3D-звук із відповідними навушниками.

На материнську плату впаяно додаткову маленьку мікросхему, яка є датчиком прискорення пристрою. Хоча Macbook Air – це ноутбук і сам по собі мобільний комп'ютер, зараз можна лише здогадуватися, чому в моделі встановлено акселерометр.

Насамперед у розбиранні виділяється акумулятор, а точніше акумуляторна система. З одного боку, Apple використовує ті ж клейкі стрічки для кріплення акумуляторних модулів, що і на iPhone. В результаті батарею можна набагато легше від'єднати від корпусу, тому що на неї не заливають клей, і тоді буде легше прикріпити нові. З іншого боку, виробник використовує ці смужки у формі копита: якщо смужка рветься, непошкоджені смужки, що залишилися, просто тягнуть злиплі з нею шматочки.

Акумулятор має іншу особливість. Він побудований за принципом А-чіпа. Батарея складається із чотирьох частин, дві з яких працюють паралельно, дві з яких працюють поперемінно, але ніколи одночасно. У Macbook Air M2 вперше можлива швидка зарядка, але про те, чи пов'язана ця властивість з особливою структурою акумулятора, можна лише здогадуватися. Така увага до батареї обумовлена ​​тим, що нова модель позиціонується надзвичайно зручною для автономності.

Підсумовуючи можна сказати, що нова модель неодмінно є гарною покупкою, яку варто звернути увагу. Якщо після прочитання статті ви зацікавилися ціною нової моделі, то подивитися ціни на Macbook Air M2 та інші актуальні моделі можна в магазині eStore.ua. Також консультанти eStore допоможуть підібрати найкращу модель для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ