Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як знайти нові МФО та не потрапити на шахраїв?

Сфера мікрокредитування стає все більш актуальною серед населення України, особливо під час війни, коли банки дуже прискіпливо перевіряють кредитну історію.

Процес оформлення позики в мікрофінансових компаніях простіший, потрібен  мінімальний пакет документів та відсутність довгих прострочень. При цьому переказ здійснюється на карту практично моментально, але попри велику кількість пропозицій, завжди хочеться отримати більш привабливі умови для нових позик. Подивитись всі кредити онлайн на карту та порівняти умови різних МФО зручніше всього на фінансовому порталі Unionstandardbank.com. Він дозволить швидко і просто знайти свіжу пропозицію від передових компаній країни.

Яким компаніям варто віддавати перевагу?

Брати позику у першій же компанії, яку Ви побачили у рекламі небезпечно. Попри те, НБУ постійно слідкує за діяльністю МФО та запобігає появі шахраїв, потрапити на їхню "вудку" все ж таки можна. Десятки чесних громадян, які просто хотіли отримати швидкий кредит на кілька тижнів, у підсумку "тонуть" у кабальних умовах або зливають свої дані третім особам. Тому ретельно перевіряйте кредитора: перед тим як підписати будь-який договір з компанією.

Важливі нюанси підбору МФО, які допоможуть захиститися від шахраїв

 
  • В організації повинні бути ліцензії та всі дозвільні документи на роботу - зазвичай їх представлено на офіційному сайті та вони знаходяться у відкритому доступі.
  • Законослухняний кредитор не приховує нічого від своїх клієнтів, адже нові кредити онлайн видаються вже під зовсім інші відсотки й про це відкрито написано на сторінках сайту. Водночас залишається відкритим для діалогу з потенційними клієнтами, обладнуючи для цього одразу кілька джерел зворотного зв'язку (онлайн-чат, гарячі лінії, e-mai тощо).
  • Щоб захиститися від сайтів-дублів, варто суворо перевіряти назву сайту, звіряючи її з оригіналом. Іноді різниця може бути в одній букві або домені.
  • Кредитори піклуються про особисту інформацію клієнтів, тому кодують свої сайти багаторівневими системами захисту. Шахраї на подібні речі не витрачають час, тому рядок адреси, що підсвічується зеленим і має значок замка - це вірна ознака безпечного сайту.
 

Важливо! Перевірити чи легальна мікрокредитна компанія можна на сайті Національного банку. Тут завжди у відкритому доступі реєстр кредиторів і зручний пошук за назвою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ