Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як зробити правильний вибір системи освітлення?

Найбільш поширеним типом освітлення в приміщенні є світильник для стелі, який буде доречним практично в будь-якому приміщенні. Однак варто відзначити, що категорія цих товарів досить велика – це можна помітити за асортиментом товарів, представлених у каталозі інтернет-магазину Лампа.

Якщо Ви хочете купити відповідний світильник з кріпленням на стелі, то не зайвим буде дізнатися критерії вибору даного товару.

На що варто звернути увагу насамперед?

Будь-який стельовий світильник є стаціонарним джерелом штучного освітлення. Усі освітлювальні прилади цієї категорії можна розділити на два види за способом розсіювання світла:

  1. Пряме поширення світла, тобто вплив світлового променя, спрямована на певну локацію – наприклад, основна стельова люстра висвітлює центр кімнати;
  2. Світильники зі стельовим кріпленням, які створюють розсіяний світловий промінь – це зручний інструмент зонування простору.

Запропонована класифікація не єдиний спосіб виділити різновиди стельових джерел штучного світла. Відрізняється спосіб встановлення світильника – він може бути поверхневим, підвісним, вбудованим, врізним, точковим, накладним або поворотним.

Мені складно припустити, що стиль виконання такого світильника може бути різним – від традиційної класики до сучасного хай-теку. Відрізняються моделі джерел світла для встановлення на стелі та за формою, а також габаритами.

Світильник та призначення приміщення

Дизайнери підтвердять, що вибір світильника зі стельовим способом встановлення залежить від функціонального призначення кімнати, а також стилю оформлення приміщення. Щоб не мали проблем із вибором люстри для різних кімнат, варто виділити кілька відповідних порад:

  • Невеликі за габаритами кімнати (наприклад, передпокій або кухня) краще оснастити світильникам вбудованого або накладного типу – це буде доречніше і не обтяжить інтер'єр;
  • Якщо ви хочете встановити стельову люстру в спальню, яка не має додаткового функціонального навантаження, то можна розглянути купівлю класичної моделі з кришталевими підвісами та розсіяним світлом;
  • Зал або вітальня - це універсальне приміщення, тому розумніше придбати кілька джерел світла. Найкраще вибирати моделі з можливістю регулювання режиму освітлення.

Особливі вимоги існують до вибору приладів освітлення для вологих та дитячих приміщень. Перш ніж купити люстру або світильник для ванної кімнати, слід переконатися, що рівень вологозахисту відповідає необхідним критеріям. Щодо вибору люстри для дитячої, то особливу увагу слід звернути на надійність кріплення, міцність матеріалів конструкцій та зовнішній вигляд.

Важливо врахувати ціну та якість джерела штучного світла. Якщо Ви хочете купити освітлювальний прилад з стельовим кріпленням за максимально вигідною ціною та гарантовано високої якості, слід оцінити додаток інтернет-магазину Лампа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ