Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якби Україну в Європу вів не Янукович, то країну б рвало на дві частини, - Гриценко

Найважливіше питання для України - це Вільнюс і підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це сьогодні, 26 вересня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив народний депутат України Анатолій Гриценко.

За його словами, політичні еліти досягнути консенсус щодо бачення майбутнього держави.

«Комуністів я не враховую, бо вони на цей процес не впливають. Усі парламентські та позапарламентські партії підтримали євроінтеграційний процес», - сказав Гриценко.

За його словами, дуже важливо, що саме Віктор Янукович веде Україну до Європи.

«До Європи Україну веде президент, обраний переважно на півдні та сході країни. Якби її вів інший, наприклад Ющенко, який був обраний переважно на заході, то тоді б Україну рвало на дві частини. Вся державна олігархічні частина ЗМІ працює на позитив цієї кампанії», - наголосив Гриценко.

За його словами, найкращим мотивом євроінтеграції стали «брутальні дії Кремля».

«Ніхто не вивів людей на Банкову, щоб вимагати змінити ситуацію та поміняти курс зовнішньої політики. Отож, в Україні вже можна проводити медведчуківський референдум. Я переконаний, що більше як 50% проголосувало б за євроінтеграцію», - сказав Гриценко.

Відповідаючи на запитання Гал-інфо, чи додадуть євроінтеграційні процеси рейтингу для Януковича, Гриценко відповів, що саме Янукович сьогодні є бар'єром у тиску РФ на Україну.

"Хочу побажати йому вистояти заради України. Якщо Янукович збирає свою фракцію і як уміє змушує їх голосувати за європейський курс, то це свідчить про серйозність намірів. Зрештою, коли Україна піде по рейках євроінтеграції, то прізвище президентів та прем'єрів  матиме другорядне значення", - сказав Гриценко. 

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ