Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якби запустили пресувальну лінію, такої ситуації зі сміттям не було б, - Бабак

Вирішувати питання з вивезенням ТПВ у місті Львові потрібно негайно. Оскільки, ситуація складна і має тенденцію до погіршення. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак. Повідомила прес-служба ЛМР.

Він додав, що ще раніше у Львові було визначено п’ять ділянок у місті, де мали б бути облаштовані сміттєпресувальні лінії. І якби вони працювали, навіть при тих об’ємах, які таки вивозяться на цей момент, ситуація б не була такою критичною.

«Якби пресувальна лінія була запущена, ми у цій ситуації такого перенакопичення не мали б, бо це дозволяло б зменшити обсяг сміття, який вивозиться з міста. Якби воно було спресоване, ми навіть при тих мінімальних лімітах, які маємо, і вивозимо, такого перенакопичення не мали б.

П’ять майданчиків виділено, але як ми будемо діяти далі, – це буде комісійне рішення. Прес, який є, може бути запущений в роботу через 2 тижні. По інших майданчиках треба дивитись, як їх використовувати – сортувальні, чи пресувальні станції. Якщо буде таке рішення, обладнання може бути придбане у найкоротші терміни», - сказав Сергій Бабак.

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяв в оренду брикетувальний прес та устаткування для обгортання брикетів на випадок надзвичайних ситуацій із вивезенням ТПВ зі Львова. Він є повністю змонтований і може бути запущений після доопрацювань. Для цього потрібно орієнтовно два тижні. Він відповідає всім екологічним вимогам, має всі дозвільні документи, згідно з чинним законодавством України. Однак станом на сьогодні він є заблоковані і не працює.

Водночас є перелік із 5 ділянок, які ухвалою сесії Львівської міської ради виділені під можливі майданчики як перевантажувальні чи сміттєпресувальні станції. Однак жодного конкурсу наразі не оголошували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ