Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Які довідки необхідні для відвідування дитсадка та школи

Міністерство охорони здоров’я наводить перелік інформації, яка має бути зазначена лікарем у довідці та форми, які мають подати батьки до учбового закладу. Про це пише "Медпросвіта".

Довідку, необхідну для відвідування дитячого садка, виписує педіатр або сімейний лікар, у якого під медичним наглядом дитина. Довідка має містити наступну інформацію:

  • прізвище, ім’я, по батькові дитини;
  • дату народження;
  • місце проживання;
  • інформацію про стан здоров’я дитини та можливість відвідування закладу дошкільної освіти.

«Якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Якщо ж батьки або законні представники вирішать не вказувати в довідці діагноз дитини, то лікар зазначає застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру. Відповідно, медичні працівники закладів дошкільної освіти володітимуть необхідною інформацією про стан здоров’я дитини», — пояснюють у МОЗ.

Перед вступом до школи дитина має пройти профілактичний огляд. Після медогляду видається для надання медичному працівнику закладу середньої освіти Форма № 0 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».

Якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Тож медичні працівники шкільних навчальних закладів володітимуть необхідною інформацією про стан здоров’я дитини.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ