Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович має повернутися до України і довести свою невинуватість у суді, - Шимків

олишній президент України Віктор Янукович має повернутися до України і в суді довести свою невинуватість. Так заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Дмитро Шимків прокоментував інтерв'ю екс-глави держави у Twitter.

"Якщо В.Янукович вважає, що він невинний, він може повернутися до України і довести це в суді", - написав Д.Шимків.

На його переконання, закиди екс-президента "такі ж обурливі, як і його ремарки щодо "підтримки страусів".

"В.Янукович ніколи не зупиняв силовиків від нападів на мирних демонстрантів під час Євромайдану", - наголосив заступник глави АП.

Нагадаємо, в ніч на 23 червня дав інтерв'ю ВВС-Newsnight. Він заявив, що бере на себе відповідальність за вбивства на Майдані, які призвели до його повалення у лютому 2014 року. Також він зауважив, що ніколи не давав наказу правоохоронцям відкривати вогонь, але зізнався, що не зробив достатньо, щоб зупинити кровопролиття.

Екс-президент також запевнив, що силовики діяли у межах законодавства. Крім того, він висловив сподівання повернутися в Україну.

Нагадаємо, В.Януковича розшукує Інтерпол. Його звинувачують у привласненні мільйонів доларів із державних коштів. В.Янукович залишив свою резиденцію "Межигір'я" в кінці лютого 2014 р., залишивши значну частину майна.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ