Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк був у касці і розстрілював російських військових, - фрагмент з кримінальної справи Карпюка і Клиха

Російський адвокат Ілля Новиков учора, 14 жовтня, опублікував фрагмент з матеріалів кримінальної справи українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха про нібито участь прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в Чеченській війні.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на повідомлення Іллі Новікова в соцмережі "Фейсбук".

"Читаю матеріали справи Карпюка і Клиха. Ось вам казка на ніч. Заодно вітаю всіх українців з Днем захисника вітчизни і тим, що у них такий бойовий прем'єр, куди там Нетаньяху", - зазначив Новіков.

У матеріалах справи зазначається, що Станіслав Клих нібито бачив, як нинішній український прем'єр Арсеній Яценюк стріляв з автомата "Калашникова" в російських військовослужбовців під час війни в Чечні.

Крім того, наголошується, що Яценюк любив роздавати інтерв'ю журналістам, позувати на камеру і фотографуватися.

"Особисто їм (Клихом С.Р.) в цьому бою було вбито четверо військовослужбовців. Він бачив, як після його пострілів солдати падали на землю і не подавали ознак життя. У цьому бою йому запам'ятався Яценюк Арсеній Петрович, який теж стріляв з автомата "Калашникова", виробив близько десяти пострілів у російських військовослужбовців, убив той кого-небудь чи ні, він не бачив. У цьому бою ще запам'ятався момент, постійне переміщення Яценюка з одного вогневої точки на іншу. Всі там займали позицію, а той бігав. На голові у Яценюка була військова каска, вона ще чимось була обмотана, чи то светром, чи то ще чимось, всередині ще щось було. Він побоювався за своє життя. Після бою Яценюк часто був серед журналістів, багато позував, фотографувався, давав інтерв'ю. У їх загоні Яценюк перебував приблизно до 4-5 січня 1995 року, а потім через Грузію поїхав до Києва разом з журналістами. Більше Яценюка на території Ічкерії-Чеченської Республіки він не бачив", - йдеться в матеріалах кримінальної справи.

Нагадаємо, наприкінці серпня в Слідчому комітеті РФ заявили про направлення до суду кримінальної справи стосовно двох громадян України Карпюка і Клиха за звинуваченням в участі в боях проти російських військових у Чечні на стороні місцевих ополченців в 1990-х роках.

Карпюка російські спецслужби викрали в Чернігівській області у березні 2014 року. Клих був затриманий в серпні 2014 року в російському місті Орел.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ