Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк: кандидати по Львову від об’єднаної опозиції вже визначені

«Ви знаєте про те, що об’єднана опозиція прийняла рішення висувати єдиного кандидата в мажоритарних округах по всій Україні. Об’єднана опозиція має також угоду про співпрацю зі ВО «Свобода», тому, м’яко кажучи, не просто прийняти рішення, щоб висунути єдиного мажоритарного кандидата», - про це сьогодні, 31 травня, відповідаючи на запитання Гал-інфо, повідомив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що при висуванні єдиного мажоритарного кандидата будуть братися до уваги такі принципи: «По-перше - він повинен представляти реальну опозицію. Друге - він повинен мати реальні шанси виграти. Третє - для того, щоб підтвердити реальні шанси, ми повинні його «поміряти». Четверте - якщо є два сильні кандидата, то тоді приймається рішення тільки на підставі того, в кого вищий рейтинг. П’яте - ми повинні забезпечити партнерські стосунки з ВО «Свобода». Всього п’ять принципів. Поки що скажу вам, по Львову ми практично вирішили це питання. Практично…».

Яценюк зазначив, що кандидатам треба буде ще пройти низку співбесід в Києві. Потім у Львові скличуть ще одну прес-конференцію, щоб показати всіх мажоритарних кандидатів.

«Перша співбесіда відбулася вчора, перші області вже є. Ми з Томенком їздимо по селах, ми не по кандидатах…, а вони там без нас приймають рішення. Ну, приїдемо, підправимо, як кажуть, ти синку майструй, а ми сокирою підправимо», – засміявся Яценюк.

Микола Томенко зазначив, що якщо «людина тут працювала і має авторитет, і вона має хороші показники соціології, то це на місцях ми підтримуємо, а якщо це в якійсь кав’ярні висунули, то ми це будемо враховувати»

Він також попросив місцевих депутатів і священиків не збирати підписи за якогось кандидата, щоб його висунули від опозиції.

«Цей збір ніяк не допомагає, є чіткі принципи, які ми погодили. Відповідальність дуже велика, щоб ми комусь отак взяли і віддали округ. Краще ми ще один раз перевіримо, один раз протестуємо і пізніше приймемо рішення, аніж приймемо помилкове рішення, - сказав Томенко.

Нагадаємо, що згідно із соціологічного опитування СГ «Рейтинг» на окрузі №115 (Сихівський, частина Личаківського району) наразі лідирує депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин (18,4%),. Окрім нього лідерами електоральних симпатій є Д.Добродомов (12,9%), А.Парубій (11,7%) та М.Хміль (8,5%).

В окрузі №116 (Залізничний, частина Шевченківського району) єдиним лідером залишається депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон (18,9%). Менше, наразі, готові підтримати В.Куйбіду (13,2%) та Я.Гінку (7,2%).

Округ №117 (Франківський та Галицький райони), як і півроку тому, немає яскраво вираженого лідера, відповідно сформувалася тісна група претендентів.Наразі можна виділити двох лідерів: П.Писарчука (12,9%) та І.Васюника (12,1%), та трьох найближчих переслідувачів – Т.Стецьківа (9,1%), В.Лясковську (7,2%) та О.Юринець (5,7%).

Округ №118 (Пустомитівський район, частина Личаківського і Шевченківського районів) залишається один яскраво виражений лідер – Б.Дубневич (31,8%), який майже втричі випереджає Ю.Михальчишина (11,9%) та Ю.Гудиму (8,1%). Керівник СГ «Рейтинг» Олексій Антипович називає цей округ – округом можливої «смерті» кандидата від об’єднаної опозиції.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ