Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яворівська ділянка не підходить сміттєпереробного коплексу – експерти

Виділена у Яворівському районі ділянка для львівського сміття не підходить під створення будь-яких об’єктів поводження з відходами – попередній висновок науково-експертної групи. Про це у Львові на прес-конференції за результатами першого засідання науково-експертної групи з питань ТПВ, повідомив заступник керівника науково-експертної групи Юрій Зима.

Зокрема,  експерт наголосив на тому, що основною проблемою даної території є те, що вона не відповідає екологічним нормативам. Проте для остаточного рішення потрібно провести спеціальні екологічні дослідження: «Відповідно до державних будівельних норм потрібно провести певні інженерні вишукування. Окремі представники нашої групи вже провели поверхневе обстеження цієї ділянки, результати  якого будуть через два тижні.  Але для того, аби точно переконатися і дати 100-процентний висновок, треба провести дуже серйозні дослідження, які триватимуть не менше як рік.

Нагадаємо,  що 27 січня, під час перебування у Львові Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про виділення ділянки в Яворівському районі для облаштування нового львівського полігону ТПВ.

У понеділок, 30 січня, голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ділянки у відання ЛКП «Збиранка».

Того ж дня Яворівська районна рада на позачерговій сесії постановили заборонити нові сміттєзвалища на території району. Місцевих депутатів підтримують мешканці, які готові влаштовувати акції протесту проти «нових Грибович».

Ділянку вивчає експертно-наукова група, створена 30 січня на чолі з академіком Юрієм Юхновським.



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ