Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Єдність у різноманітності: у Львові розкажуть про культурно-мовну неповторність бойків

27 листопада, у п’ятницю о 10.00 год в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), вул. Чернеча гора,1 відбудеться підбиття підсумків проєкту «Єдність у різноманітності. Культурно-мовна неповторність етнографічних груп українців. БОЙКИ». Про це Гал-інфо повідомили в Музеї.

У програмі: презентація фотовиставки, відеоролика та книжки, здійснених за результатами проєкту.

Організатори і спікери:

Володимир Виговський - Голова ГО «Студентський клуб» Житомирського державного університету ім. Івана Франка

Андрій Німець –  голова львівського товариства «Бойківщина»

Леся Гарасим – заступник директора Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Володимир Галайчук – доцент Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат філологічних наук

Мета проєкту «Єдність у різноманітності. Культурно-мовна неповторність етнографічних груп українців» – показати молодим представникам українства з різних куточків нашої країни (з 14-ти областей) неповторність етнографічних регіонів України.

Проєкт відбувається уже втретє. Попередні два реалізовувалися на Поліссі і Гуцульщині, а цього року учні і студенти досліджували Бойківщину. 1-5 листопада 2020 року понад 30 учасників взяли участь в експедиційних виїздах у села Сколівського і Турківського районів Львівської області, поспілкувалися з автохтонами, пізнаючи особливості бойківської культури, побуту, архітектури.

Результатами проєкту уже традиційно стали фотовиставка, промоційне відео (режисер – заслужений артист України Петро Авраменко) та видання однойменного науково-методичного посібника з есе учасників проєкту та експедиційними матеріалами провідних львівських етнологів.

Під час презентації можна буде поспілкуватися із учасниками проєкту  з Кропивницького, Чернівців, Вінниці, Житомира, Рівного тощо.   

Проєкт відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту, організований у співпраці двох університетів:  Житомирського державного університету імені Івана Франка та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Додаткова інформація: https://www.facebook.com/groups/286462345501815

Захід відбуватиметься із дотриманням усіх карантинних вимог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ