Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄІБ готовий дати Львову 75 млн євр на порятунок від сміття

Європейський інвестиційний банк готовий на вигідних умовах інвестувати у будівництво сміттєперербного комплексу у Львові. Про це сьогодні, 25 січня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами мера, місто має можливість отримати до 75 мільйонів євро для будівництва нового заводу, рекультивації існуючого і будівництва нового полігону.

«Інвестуючи кошти, інвестор хоче отримати прибуток. Враховуючи складну економічну ситуацію, сьогодні кредитні ресурси на ринку для інвестування в Україну є дуже дорогі. У 2012 році Львів шукав інвестора для будівництва відповідного комплексу. Нашим партнером була Міжнародна фінансова корпорація. Пройшовши весь цикл, ми не знайшли жодного інвестора, який би в цей час був готовий інвестувати на умовах, які коректні  і вигідні для громади міста Львова. Розуміючи це, ми почали перемовини з Європейським інвестиційним банком, який готовий виділяти кошти на 20-25% років під 1% річних.  

Рік тому Верховна рада ратифікувала угоду, відповідно до якої Львів має можливість отримати до 75 мільйонів євро для будівництва нового заводу, рекультивації існуючого і будівництва нового полігону. Очікую, що Міністерство зробить все необхідне, щоб цей процес був організований якомога швидше», - заявив Садовий.

Нагадаємо, сьогодні, 25 січня, у Львові відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення твердих побутових відходів у Львові. Комісія прийняла рішення зобов’язати керівників органів влади, для унеможливлення виникнення епідеміологічної ситуації, укласти угоди між містом Львовом та територіальними громадами щодо вивезення сміття, що нагромадилось, на полігони міст області.

Також комісія звернеться до Уряду України стосовно рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ