Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європарламент проголосував за введення єдиного роз'єму для зарядки смартфонів

Депутати Європейського парламенту схвалили ініціативу щодо введення на території ЄС єдиного роз'єму для зарядки смартфонів і гаджетів. За даними агентства Reuters, відповідна резолюція Європарламенту набрала 582 голоси (проти проголосували 40 депутатів).

Як повідомляє Mind.ua, згідно з прийнятим документом, Європейська комісія розробить регламент, за яким буде здійснюватися перехід на єдиний стандарт, до липня цього року. У Брюсселі впевнені, що схвалене рішення не тільки полегшить життя користувачам гаджетів із Євросоюзу, але і значно знизить екологічну шкоду через електроніку, яка йде на смітник.

Єдиним роз'ємом для зарядки гаджетів, які продаються на території Євросоюзу, стане USB Type-C. Цей стандарт завойовує все більшу популярність і без законодавчих обмежень, але тепер справа піде ще швидше.

Проти переходу на єдиний роз'єм для зарядки традиційно виступає американська корпорація Apple. Вона  вперто не бажає переводити свої смартфони iPhone на USB Type-C (Apple використовує пропріетарний роз'єм Lightning). Але експерти вважають, що тепер Apple, судячи з усього, все ж буде змушена обладнати роз'ємами USB-C свої девайси, призначені для європейського ринку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ