Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Європейська Солідарність проти повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни

Володимир Марусяк

Сьогодні, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради, депутати фракції «Європейська Солідарність» звернулися до Президента України та Верховної Ради України щодо повернення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Йдеться про повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни. Відповідне звернення зачитав депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Марусяк.

«Львівська міська рада виступає категорично проти повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни.

Урядовий законопроєкт №8401 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», прийнятий 30 червня, - це спроба повернути Україну на шлях вседозволеності перевіряючих органів, нової хвилі корупції і безправ’я підприємців.

Не зважаючи на те, що низку драконівських норм було відтерміновано, цей документ посилає негативний сигнал українським і іноземним інвесторам», - йдеться у зверненні.

За словами депутата, сьогодні потрібно захистити малий і середній бізнес, який створює для людей робочі місця, дозволяючи українцям отримувати зарплатню. Натомість ухвалений законопроєкт свідчить про протилежне.

«Ми не забули заяви Данила Гетманцева, який порівнював український бізнес із гускою, яку потрібно «общипувати». І судячи з проєкту № 8401, виконавча влада і правляча більшість у Верховній Раді дотримуються схожих підходів до українського бізнесу.

Закликаємо Президента України повернути Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (проєкт №8401) до Верховної Ради України.

А народних депутатів України закликаємо доопрацювати документ, аби він слугував підтримці української економіки, а не її руйнуванню.

Ми вимагаємо від держави не застосовувати до приватних підприємців і малих підприємств штрафів і перевірок – як мінімум, до кінця війни. Не заважайте працювати мільйонам українських підприємців. Не заважайте їм створювати робочі місця і сплачувати зарплати. Тільки це може гарантувати сплату податків і наповнення державного і місцевих бюджетів – але аж ніяк не здирництво і корупція перевіряючих органів», - додав Володимир Марусяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ