Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня суб’єкти господарювання подають звіти про дотримання умов дозволу на викиди

З 1 січня суб’єкти господарювання подають звіти про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням установлених ГДВ забруднюючих речовин.

1 січня 2024 року вступає в дію «Порядок подання суб'єктом господарювання звіту про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин» затверджений постановою КМУ від 20 січня 2023 року №58.

Подання звіту здійснюватиметься в електронній формі на платформі «ЕкоСистема». Подання та розміщення звіту здійснюється на безоплатній основі. Звіт необхідно подавати щороку, не пізніше 31 березня, що настає за звітнім річним періодом. З формою звіту можна ознайомитись тут.

Дія цього Порядку поширюється на суб'єктів господарювання, які отримали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Повний текст документа тут.

Інформація буде у вільному доступі, що передбачено Орхуською конвенцією. Це дозволить відстежувати як підприємства дотримуються умов дозволу на викиди, чи не перевищують встановлених гранично допустимих нормативів викидів забруднюючих речовин.

За фаховою консультацією щодо подання суб'єктом господарювання звіту про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин телефонувати: +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32, або надсилати запитання: [email protected]

З повним переліком послуг та досвідом роботи Компанії «Центр ЛТД» можна ознайомитись на офіційному сайті center-ltd.com.ua

Щоб не пропустити жодної актуальної новини у сфері екології, підписуйтесь на телеграм канал https://t.me/EnvRespBusiness

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ