Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Удвічі дорожче платитимуть мешканці Львова за вивіз сміття

З 1 вересня змінено тарифи на вивезення сміття для мешканців Львова. Відповідне рішення виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв ще у серпні, але чинності воно набуло від сьогоднішнього дня, передає Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо.
1/1

Відповідно, тепер за кожен квадратний метр житлової площі мешканці Львова платитимуть близько 1,40 грн. Раніше тариф становив 70 коп. за 1 кв м.

Своє рішення виконком раніше пояснив тим, що підняття тарифів вимагали перевізники, адже вивезення твердих побутових відходів для них начебто було збитковим. Окрім того, підняття тарифу погодили у Львівській ОДА, яка зараз виконує функції по вивезенню сміття зі Львова.

«Маємо лист від Львівської ОДА від 27 липня 2017 року щодо затвердження нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Відповідно до п.1.4 ухвали сесії Львівської міської ради 29.06.2017 року № 2163 щодо передачі повноважень Львівській ОДА функцій у поводженні з ТПВ у Львові, передбачено, що перевізники подають пропозиції нових тарифів ЛОДА, вони їх опрацьовують, погоджують і надсилають нам для розгляду і затвердження на виконавчому комітеті.

Відповідно, уся процедура була витримана в рамках чинного законодавства. Проект тарифів був опублікований в газеті «Львівська пошта». Станом на сьогоднішній день зауважень немає», - таке пояснення раніше надала Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

Окрім того, чиновники Львівської міської ради також обґрунтували таке значне збільшення вартості послуги й тим, що збільшилася мінімальна заробітна плата, а тарифи у Львові на вивезення сміття давно не переглядали.

Виконавчий комітет 4 серпня визначив, що у вартості послуг з вивезення побутових відходів врахована вартість із збирання, зберігання та вивезення побутових відходів з міста.

Відтепер у Львові встановлено індивідуальний тариф для населення за вивезення тонни відходів – від 713 до 803 грн за тонну відходів для населення. Тарифи збільшено також для бюджетних установ та для юридичних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ