Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: З наступного тижня археологи на Львівщині розпочнуть відтворення словянського житла Х століття
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

З наступного тижня археологи на Львівщині розпочнуть відтворення слов’янського житла Х століття

З 16 червня розпочинається реалізація проєкту “Пліснеська хижа – 2021”. Про це йдеться у повідомленні Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ" у Фейсбуці.

"Будівництво житла триватиме не менше двох тижнів. Протягом усього цього часу усі охочі зможуть відвідати заповідник і подивитися на реалізацію проєкту.

Паралельно будуть проводитись археологічні дослідження житла одразу біля місця будови, що дозволить осягнути весь процес відтворення. Екскурсії проводитимуться за попереднім записом", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Історико-культурний заповідник “Давній Пліснеськ”, що на Львівщині, і ГО "Чорна Галич" запускає проєкт  “Пліснеська хижа – 2021". Планується збудувати заглиблене слов’янське житло Х століття за автентичними стародавніми методами та на кілька тижнів відтворити реальний побут тогочасної слов'янської родини.

Ціль провести унікальний археологічний експеримент та на практиці дослідити усі етапи будівництва давнього слов’янського житла, опираючись на різноманітні наукові джерела етнографії і палеоархітектури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ