Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські садочки перевірять на корупцію

Не усі діти, які були зареєстровані у електронній черзі, зможуть з 1 вересня піти до дошкільних навчальних закладів Львова. Для того, щоб уникнути корупційної складової, від початку навчального процесу в дитсадках перевірятимуть списки дітей. Про це сьогодні, 22 червня, під час прес-конференції повідомила в. о. начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, передає кореспондент Гал-інфо.

За її словами, у цьому році розпочала роботу львівська платформа електронної черги. Одночасно із цим виникла низка певних проблем, які намагаються вирішувати спільно з батьками.

«В першу чергу була велика необхідність щодо перенесення даних дітей, які були зареєстровані у старій електронній черзі на нову платформу. З цим виникали певні технічні питання. Була певна частка дітей, інформація про яких не була перенесена, але зараз все це виправляють», - сказала Зоряна Довганик.

«На сьогоднішній день усі батьки міста Львова, діти яких можуть бути зарахованими до дошкільних навчальних закладів, отримали повідомлення про те, що потрібно принести документи до ДНЗ. Звичайно, що не всі батьки, які бажали віддати дітей до ДНЗ з 1 вересня, отримали такі повідомлення. Як ми інформували раніше, 10,8 тис. дітей перебуває на черзі з метою зарахування до ДНЗ. Лише в межах 7 тис. дітей зможуть потрапити до садочків. У нас на базі сотні місць виховується 167 дітей. Садочки переповнені. Ми робимо все, щоб забезпечити як можна більше дітей дошкільною освітою», - сказала вона.

Оскільки не усі діти потраплять до садочків, існує загроза корупційної складової. За словами Зоряни Довганик, щоб уникнути корупційної складової, відбудеться перевірка ДНЗ.

«Після того, як відбудеться зарахування дітей до ДНЗ, впродовж вересня адміністратори платформи електронної черги спільно з працівниками управління будуть об’їжджати усі навчальні заклади, щоб перевірити списки зарахованих до садочків та унеможливити цю корупційну складову», - сказала вона.

За її словами, сама черга також не є сталим явищем, адже батьки, наприклад, можуть змінити думку і не віддавати дитину до ДНЗ.

«У випадку, коли батьки змінили думку, вирішили віддати дитину до садочка наступного року, у такому випадку буде звільнятися ще невелика кількість місць. Будуть відкриватися групи і набиратимуть туди дітей, які є наступними у черзі», - сказала Зоряна Довганик.

На запитання Гал-інфо, що робитимуть, якщо виявлять факти корупції, Зоряна Довганик відповіла: «Ми будемо попереджувати такі речі, щоб унеможливити в першу чергу зарахування дітей, які не були в електронній черзі, або ж були, але зареєстровані пізніше, ніж ті, які мали пройти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ