Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

“Загалом у нас доволі стабільна ситуація”, - Андрій Садовий про стан лікарень Львова

Сьогодні, 24 березня, в ефірі радіо “Львівська хвиля” міський голова Львова Андрій Садовий розповів, яка ситуація у львівських лікарнях.
Міський голова Львова Андрій Садовий. Фото Гал-інфо.

“На сьогодні, є базова Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, у якій є 300 ліжок у корпусах. На сьогодні госпіталізовано 40 людей.  З них 1 людина у достатньо складному стані, інші, в принципі, у середньому, ближче навіть до легкого стану. Ми не маємо точного підтвердження чи у них є коронавірус, тому що чекаємо на результати тестів.

Загалом звернулось 113 людей, але велика кількість вже виписані, адже вони не отримали підтвердження. Зараз мудрість заключається у тому, що якщо ти себе погано почуваєш, то ліпше залишатись вдома, зателефонувати до сімейного лікаря чи на 103.

Я вчора їздив у нашу 8-му міську клінічну лікарню. Вона також є базовою для того, аби в майбутньому прийняти пацієнтів. Сьогодні вона є повністю звільнена. Там є 360 ліжок, з них 100 — якщо буде потреба в інтенсивному лікуванні та підключенні до апаратів ШВЛ. Наразі вже сформовані бригади лікарів. Є спеціальне приміщення для їх ночівлі, аби у них була можливість працювати на роботі позмінно. Те ж стосується й інших наших міських лікарень, вони також готуються. Також в області визначені базові лікарні: Центр легеневого здоров’я, військовий госпіталь у Винниках. Там сьогодні немає хворих із підозрою на коронавірус.

Загалом у нас доволі стабільна ситуація. Якщо, дай Бог, ми незабаром запустимо нашу обласну лабораторію, ми будемо мати можливість оперативно отримувати результати. Возити всі тести до Києва — абсурд”, - пояснив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ