Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Загроза згори. Під чим ходять львів’яни? Фото

Історія про трагічну загибель дворічного Дмитрика, який упав у відкритий каналізаційний колектор, змусила мешканців Львова уважніше дивитися під ноги та привчати дітей не наступати на каналізаційні люки. Однак існує ще одна, не менша загроза – це аварійні балкони у Львові.

Перехожі, йдучи вулицею, зазвичай, не дивляться під чим саме вони проходять. Балкони історичних будівель, які перебувають у аварійному стані, щомиті можуть травмувати, або ж забрати чергове життя людини.

Незважаючи на постійні скарги мешканців та повідомлення у ЗМІ, кількість аварійних балконів не зменшилась. Чиновники, як правило, усе списують на барк коштів та на погодні умови, які нищать історичні балкони центральної частини Львова

Як зазначила у коментарі Гал-інфо начальник управління охорони культурної спадщини Львівської міської ради Лілія Онищенко, в межах історичного ареалу Львова є близько 300 балконів, які потребують реставрації.

«Такі, що загрожують обвалом, серед фасадних балконів немає», - сказала вона.

За словами Лілії Онищенко, окрему ліпнину чи консолі, які можуть звалитись на голови перехожих, знімають.

Вона переконує, що потім, з цих елементів роблять копії та повертають на місце під час реставрації. Так було на вул Личаківській,57.

Нагадаємо, що 19 вересня 2013 року у Львові на вул. Личаківська, 57/3 під час демонтажу обвалився аварійний балкон з двома робітниками.

24 вересня 2013 року на вул. Шолом-Алейхема на другому поверсі будинку №17 відкололася частина балкона, у результаті чого було травмовано 25-річну львів’янку. Дівчина з діагнозом забійна рана потиличної ділянки, струс головного мозку, у стані середнього ступеня важкості госпіталізували в нейрохірургічне відділення комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

20 лютого 2013 року на вул. Саксаганського, 11, на 65-річну жінку впав фрагмент балкона.

17 березня 2011 року на вул.  Колесси, 9 разом із мешканкою провалився балкон другого поверху.

За словами Онищенко, цього року у Львові планували відреставрувати 9 балконів. Наразі реставраційні роботи тривають. З міського бюджету на це виділили 900 тис. грн., наступного року на реставрацію балконів проситимуть ще 900 тис. грн.

"У нас немає достатньої кількості фахівців, щоб збільшити обсяг робіт", - сказала Лілія Онищенко.

вул. Григоренка.

вул. Григоренка.

вул. Григоренка.

вул. Гуцульська.

вул. Дорошенка.

вул. Дорошенка.

вул. Дорошенка.

вул. Дорошенка.

вул. Дорошенка.

вул. Дорошенка.

вул. Дорошенка.

вул. Короленка

вул. Староєврейська.

вул. Староєврейська.

вул. Староєврейська.

вул. Староєврейська.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ