Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Захисники тварин називають Мацеха «агентом пітьми»

Основна вимога громадських організацій та волонтерів – це усунення з посади директора ЛКП «Лев» Олега Мацеха, якого вони називають не інакше, як «Агентом пітьми», – заявив у коментарі Гал-інфо керівник ГО «Зоозахисний фронт» Юрій Микитюк.

«Першим поштовхом до конфлікту з Олегом Мацехом стала подія від 12 червня. Саме тоді під його керівництвом планувалося усипити 8 цуценят. На щастя, цього таки не сталось, бо зоозахисники та волонтери не дозволили йому цього зробити.

Через деякий час, а саме 27 червня, зоозахисник Наталя Вишневська привезла у притулок вагітну собаку,  яка з дня на день повинна була народити. 

Згодом за вказівкою Олега Мацеха  п’ять цуценят були вбиті. Наталя Вишневська підписала відповідний документ, а саме вбивство вчинила ветеринар ЛКП «Лев» Ольга Кіщук», – розповів Юрій Микитюк.

Далі він розповів таке: «Я неодноразово просив Олега Мацеха змінити свою політику в більш гуманний бік. Він просто не має серця, холодна людина. Йому не можна працювати з живими істотами. Впертий характер  Олега Мацеха просто унеможливлює будь-який компроміс. Основна його мета, на мою оцінку, – це збагачення за рахунок інших», – додав Юрій Микитюк.

«Щодо історії про собачу чумку, то 19 липня на території ЛКП «Лев» був виявлений факт захворювання цуценя на чумку. Тоді ветеринар Ольга Кіщук лікувала його від бронхіту, даючи відхаркуючі ліки. Отож, це цуценя не було вчасно ізольоване  та перебувало в прямому контакті з іншими собаками. Незважаючи на попередження, 20 липня з території ЛКП «Лев» випустили  за межі притулку 5 собак, які контактували з хворим цуценям. Наступного дня, 21 липня, були випущені ще 3 собаки. Це є прямим виявом поширення епідемії, що призводить до смерті собак. Чумка не загрожує життю людей, вона лише уражує собак. Лікування від чумки триває орієнтовно три тижні.

Якщо тварину вчасно щепити, то вона не захворіє чумкою.  Але проблема в  тому, що більшість безпритульних собак не мають цього щеплення та можуть одразу ж заразитися цією хворобою. Адже чумка передається повітряно-крапельним шляхом», - сказав Юрій Микитюк.

Юрія Микитюк стверджує, що Олег Мацех як директор ЛКП «Лев» відмовляється безплатно надавати медветеринарну допомогу  безпритульним собакам. Тобто, коли людина витрачає свій час, привозить  на власному авто собаку з вулиці для кастрації чи щеплення,  у Олега Мацеха вимагають за це гроші. «Держава виділяє  гроші на допомогу безпритульним тваринам, тобто на їх безплатне лікування, вакцинацію чи кастрацію. А ці кошти йдуть невідомо куди, або, навпаки, відомо куди», – Юрій Микитюк.

Також він зачепив тему реконструкції притулку: «Олег  Мацех затвердив в ЛМР проект реконструкції ЛКП «Лев», де не передбачив каналізацію  та витяжку  у приміщенні, де тварини мають перебувати під час карантину».

Про те, що у представників громадськості і Олега Мацеха  склались вкрай непримиренні стосунки, свідчить і той факт, що у коментарі для Гал-інфо Юрій Микитюк згадав історію, яка геть не стосується ЛКП «Лев»: «Ще одна цікава історія з життя Олега Мацеха. На президентських виборах він був одним із керівників виборчого штабу,  представляв партію «Громадянська позиція». Набравши людей для роботи спостерігачами та членами ДВК, він не заплатив жодному ні копійки за виконану роботу. Одразу ж після виборів пішов з партії, а людей просто «кинув». На прес-конференції підіймалось питання його вчинку, на що він відповів, що усі партії платять людям, але це, мовляв, незаконно. А він за закон!Але ж це лицемірство».   

«Він насправді творить жахи. Це людина без будь-якої любові до тварин. Я планую в найближчий час подати заяву в прокуратуру», – додав Юрій Микитюк.

Нагадаємо,  30 липня, відбулась прес-конференція на тему «Проблеми ЛКП «Лев» – сприяння епідемії чуми», де громадські активісти та волонтери виступили з різкою критикою на адресу директора  ЛКП «Лев» Олега Мацеха. Олег Мацех відкинув усі звинувачення, сказавши, що вони бездоказові.

Гал-інфо готове надати коментарі всіх заікавлених сторін.

 

 

 

 

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ