Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закарпатські активісти блокують російські фури

На Закарпатті активісти, які в четвер почали блокувати російські фури, продовжують стояти на автошляхах, підтверджують у поліції.

"Наскільки нам відомо зараз з десяток учасників акції перебувають неподалік стаціонарного поста №1 "Нижні Ворота"... Рух автотранспорту здійснюється без обмежень", - розповіла речниця закарпатської поліції Галина Сернівка в коментарі "112 Україна".

Вона додала, що зупинених автомобілів з російськими номерами поки що немає.

"Черг немає, російських автівок немає", - сказала речниця поліції.

У четвер у вечері кілька груп активістів почали зупиняти російські фури біля села Нижні Ворота.

Ініціаторами стали місцеві націоналістичні організації "Побратими України", "Карпатська січ", "Айдар" і ужгородська Спілка УБД в АТО.

Вони заявили про "створення блок-постів на в'їздах в Закарпатську область для протидії і недопущення в Україну торговельного транспорту російського окупанта", повідомляє Mukachevo.net.

Акція відбувається на тлі того, що днями Польща заборонила в'їзд на свою територію російському вантажному транспорту, тому фури, що їхали з Росії до ЄС через Білорусь, тепер в'їжджають до України на Волині, щоб потрапити через Закарпаття до Словаччини чи Угорщини.

Акцію підтримав лідер "Свободи" Олег Тягнибок. "Владо, а то нічого, що Польща не пускає московські фури, а Україна, проти якої Москва веде війну, спокійно дозволяє країні-агресору користуватися нашою територією і розбивати наші дороги?", - написав він на Facebook. Він закликав уряд "негайно заборонити транзит московських фур територією України, діючи в інтересах України".

Тим часом волинські прикордонники повідомляють, що на українсько-білоруському кордоні дійсно зріс вантажопотік.

"Зокрема фіксується збільшення вантажівок, які прямують на в'їзд в Україну", - сказано в повідомленні прикордонників.

Приміром, за минулу добу на пункті пропуску "Доманове" оформили 125 вантажівок, тоді як денна норма - 75.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ