Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Законопроект, що дозволяв Луценку стати Генпрокурором, відкликали з ВР

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань відкликаний з парламенту. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію розміщену на офіційному сайті парламенту.

Проект закону був поданий на розгляд до ВР 12 квітня 2016 року, а вже 14 квітня, як свідчить інформація сайту ВР, був відкликаний.

Ініціатором законопроекту виступав народний депутат Степан Кубів, депутатські повноваження кого були припинені 14 квітня у зв’язку з призначенням на посаду віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі.

Нагадаємо, у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань» була взагалі виключена норма, згідно з якою прокурором регіональної та Генеральної прокуратури може бути тільки громадянин, який має стаж роботи на посаді прокурора.

Також пропонувалося на посаду Генерального прокурора України призначати громадянина України, який має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та правоохоронному органі не менше п'яти років.

Зазначимо, що до цього частина третя статті 40 вимагала від кандидата на посаду Генпрокурора наявність стажу роботи в галузі права не менше десяти років.

Аналітики наголошували, що цей проект був прописаний під особу Юрія Луценка.

Раніше лідер парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що не хоче бути Генпрокурором, але готовий до цього.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ