Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завдання України – продемонструвати невиконання агресором обіцянок

«На жаль, Україна була вимушена вступити в ганебну гру «Мінські домовленості-2». Однак, ми маємо виконати свої зобов’язання (хоч і взяті під певним тиском), розуміючи, що інша сторона своїх обіцянок не виконає. Це необхідно для того, щоб черговий раз довести підступну роль Росії як агресора, організатора і керівника дестабілізації України, руйнівника сталої системи міжнародних відносин», – висловив переконання у коментарі «Гал-інфо» директор Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції Ужгородського національного університету, професор Ігор Тодоров.
фото з nv.ua

На його думку, виконання взятих у Мінську зобов’язань є неприємною процедурою, але іншого виходу Україна не має. Втім, існує вірогідність, що парламент провалить голосування.

«Безумовно, небезпека  провалу існує! На мій погляд, поширюється багато спекуляцій щодо запропонованих змін та можливих загроз національній безпеці, які вони несуть. Проте, зі змісту цих змін цього не випливає. Отже, в мене особисто є сподівання, що в президента та його оточення, в уряду знайдуться аргументи для переконання тих, хто сумнівається», – висловив сподівання Ігор Тодоров.

За словами професора, наслідки неприйняття змін до Конституції можуть бути непередбаченими.

«Проте розуміння непередбачуваності наслідків неприйняття конституції на сьогоднішній день існує. Хоча я взагалі не виключаю, що напередодні голосування зовнішня обстановка може кардинально змінитися», – додав Ігор Тодоров.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ