Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдяки прокурорам у комунальну власність повернуть землі вартістю майже 1,5 млн грн

Судом задоволено позови Червоноградської окружної прокуратури в інтересах держави про повернення у комунальну власність незаконно переданих земельних ділянок вартістю майже 1,5 млн грн.
Фото: Олександр Клімов

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури, встановлено, що голова однієї з колишніх територіальних громад підробив рішення сесії сільської ради. В результаті чого з комунальної власності громади незаконно вибуло ряд земель, які були передані безкоштовно у приватну власність громадянам, зокрема родичам останнього.

Прокурори звернулись до суду з позовами про витребування із незаконного володіння дружини колишнього голови сільради трьох земельних ділянок.

Суд підтримав позицію прокурора та повністю задоволив позови.

Довідково зазначимо, що прокурорами подано до суду аналогічних шість позовів до власників земельних ділянок про витребування із незаконного володіння та повернення у комунальну власність восьми земельних ділянок загальною площею понад 3,6 га.

Представницька діяльність на вказаному напрямку триває.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо громадський активіст з Червонограда Олександр Клімов, ймовірно мова йде про колишнього сільського голову с.Острів Івана Дидака. Стосовно якого в 2021 році оперативниками СБУ було встановлено що, користуючись своїм службовим становищем, посадовець фальсифікував рішення сільської ради. Чиновник підробив затвердження проєктів землеустрою та передачі земельних ділянок у власність на майже 3 млн грн. У межах розпочатого кримінального провадження ексголові повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. За матеріалами спецслужби судом накладено арешти на понад 6 га незаконно відчужених земельних наділів.

Як нагадав Олександр Клімов, 5 листопада 2020 року на останній сесії Острівської сільської ради було розглянуто 22 питання, майже всі земельні. Серед них були і про виділення ділянок родині ексголови Дидака. Однак насправді даної сесії не відбулось.

Нагадаємо, як вже неодноразово повідомляло Гал-інфо, схожу справу зараз розслідують стосовно депутата Львівської районної ради від "Європейської солідарності", колишнього голови Грядівської сільської ради Михайла Василини, який наприкінці своєї каденції разом зі спільниками незаконно роздав 22 га землі Національної академії аграрних наук України. Незаконно передані у власність земельні ділянки, які фігурують в цьому кримінальному провадженні, ексголова Грядівської сільради, його дружина, інші «близькі особи» скуповували безпосередньо під час розслідування справи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ