Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахтарі Львівщини обіцяють завтра перекрити дорогу Львів - Рава-Руська

Завтра, 12 січня, о 10:00 шахтарі Львівщини обіцяють перекрити дорогу міжнародного значення Львів - Рава-Руська. Причина страйку - заборгована зарплата за листопад і грудень 2015 року. Про це повідомило інтернет-видання "Шахтраське місто".

"12 січня 2016 року о 8:30 ранку шахтарі міста Червонограда збираються на площі міста, біля ялинки щоб вирушити автобусами до місця призначення, де відбудеться мітинг-протест гірників Галиччини.

Ми самі мусимо брати відповідальність за наше майбутнє, тому ми змусимо керівників Держави виконати наші вимоги. Байдужість червоноградців не прийнятна. Ніхто за нас не зробить те, що ми мусимо зробити самі.

Акція протесту шахтарів!
Перекриття міжнародною автомобільної дороги Львів - Рава-Руська 12.01.2016 року о 10:00", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 січня страйк розпочали гірники шахти «Степової», а вже 4 січня до них приєднались працівники ще кількох шахт. Вони добиваються виплати заборгованої їм зарплати за листопад і грудень 2015 року.

Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, на погашення заборгованості із зарплати працівникам вугільної галузі у держбюджеті на 2016 рік передбачено близько 500 млн гривень. Ці кошти, зокрема, дозволять розрахуватись із шахтарями ДП "Львіввугілля" за листопад та грудень.

Гірникам Львівщини виплатили частину боргів за листопад - 17 млн грн. Таким чином, залишок невиплаченої заробітної плати за листопад становить 78,2 млн грн.

Щодо заробітної плати за грудень, то згідно із колективним договором, термін її виплати спливає 20 січня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ