Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Збройні сили у Європі розпадаються?: США, Британія та Німеччина зупиняють участь у договорі

США зупинять виконання зобов'язань у межах Договору про звичайні збройні сили у Європі (ДЗЗСЄ) після рішення Росії про вихід. Про зупинення дії Договору також оголосили Німеччина та Велика Британія.

Як пише Суспільне, у заяві радника з національної безпеки США Джейка Саллівана зазначається, що рішення зупинити зобов’язання Вашингтона за Договором ЗЗСЄ було ухвалене у консультації та координації з союзниками США по НАТО, багато з яких також є державами-учасницями Договору.

"Низка наших партнерів ДЗЗСЄ, які не є членами НАТО, також підтримують зупинення виконання зобов’язань у межах Договору у відповідь на дії росії. Зупинення зобов’язань ДЗЗСЄ посилить стримування та обороноздатність Альянсу шляхом скасування обмежень, які впливають на планування, розгортання та навчання – обмежень, які більше не зобов’язують росію після виходу Москви", — йдеться у заяві.

Салліван зазначив, що хоча вихід росії з ДЗЗСЄ ще більше демонструє продовження ігнорування Москвою контролю над озброєннями, США, їхні союзники по НАТО та інші відповідальні партнери віддані ефективному контролю над озброєннями як критично важливому елементу євроатлантичної безпеки.

"Ми продовжуватимемо вживати заходів, спрямованих на зміцнення стабільності та безпеки в Європі шляхом зменшення ризику, запобігання помилковому сприйняттю, уникнення конфліктів і зміцнення довіри", – йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ