Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жодних компромісів. Держдеп США оприлюднив жорстку заяву шести західних країн щодо агресії РФ

США, Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія та Швеція стурбовані зростаючою військовою присутністю РФ у регіоні Балтійського моря та провокаціями авіації, йдеться у спільній заяві шести країн. Повідомило видання НВ.

У документі, оприлюдненому за результатами зустрічі найвищого рівня у Вашингтоні та поширеному в п'ятницю, 13 травня, Державним департаментом США, країни висловили спільну позицію щодо небезпеки агресії Росії в Європі, повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати і країни Північної Європи поділяють тверде переконання в тому, що не може бути жодних компромісів з приводу порядку міжнародної безпеки та її основоположних принципів", - наголосили лідери держав.

Вони переконані, що незаконна окупація, неприйнятна анексія РФ Криму, російська агресія в Донбасі та спроби дестабілізувати Україну несумісні з міжнародним правом та порушують встановлений європейський порядок безпеки.

США та країни Північної Європи підтвердили, що продовжують підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Разом з тим, у заяві говориться, що санкції проти Росії, введені через її дії на сході України, не можуть бути скасовані, доки Кремль повністю не реалізує свої зобов'язання, закріплені Мінськими угодами. Крім того, санкції залишаться чинними, поки Росія не поверне Україні Крим.

Лідери країн висловили "стурбованість у зв'язку зі зростаючою військовою присутністю Росії в регіоні Балтійського моря, її ядерним позерством, неоголошеними навчаннями, а також провокаційними діями російської авіації і військово-морських суден".

Нагадаємо, раніше президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що санкції Євросоюзу і країн Великої сімки, введені проти РФ після вторгнення на територію України,можуть бути посилені, поки триває російська агресія проти України.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ