Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зустріч НАТО-Росія не свідчить про нормалізацію відносин з РФ, – заступник Генсека НАТО

Зустріч НАТО-Росія, запланована на 20 квітня, ніяким чином не повинна бути сигналом про нормалізацію відносин Альянсу з Росією.

Про це заявив заступник Генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу на Глобальному безпековому форумі GLOBSEC у Братиславі, передає кореспондент Громадського.

«Після того, як вони незаконно анексували Крим і пізніше почали дестабілізацію в Східній Україні, наші лідери – зокрема міністри закордонних справ вирішили, що ми повинні припинити будь-яку практичну діяльність з Росією, зокрема в рамках Ради «Росія-НАТО». І це залишається нашою позицією», – наголосив він.

Проте він підкреслив, що в Альянсі погодилися, що потрібно залишати канали інформації відкритими – саме це, в тому числі, є метою зустрічі ради «Росія-НАТО» на рівні послів.

Вершбоу зауважив, що на порядку буде обговорення кризи в Україні, в тому числі повне виконання Мінських домовленостей.

«Ми будемо говорити про військову активність, яка нас турбує, і потребує більшої прозорості. Впевнений, що Росія підніме свої питання до НАТО, але нам є що відповісти. Ну і в кінці ми обміняємося своїми оцінками ситуації в Афганістані», – додав він.

12 квітня Росія повідомила про засідання з НАТО призначене на 20 квітня.

А під час 9-го Київського Безпекового Форуму Александер Вершбоу заявив, що НАТО засуджує і ніколи не погодиться з окупацією Криму Росією.

Раніше повідомлялось, що НАТО не піде на поступки РФ в обмін на співпрацю у боротьбі з тероризмом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ