Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Комуняку – на гіляку!" проти "Вставай, страна огромная": "битва хорів" 7 листопада у Львові. Фото. Відео

Сьогодні, 7 листопада, біля Монументу Слави у Львові, що на вул. Стрийській близько 30 комуністів провели мітинг з нагоди 96-ї річниці Жовтневої революції.

Отож, вони поклали до пам’ятника переможцям над фашизмом квіти та вінок зі стрічкою та написом "Воінам визволителям від комуністів Львівщини". В руках тримали червоно-синій прапор Прогресивної соціалістичної партії Наталії Вітренко та червоні прапори Компартії України.

"Це свято було актуальним минулого сторіччя, а цього – тим більше, тому що ми ще не побудували соціалізм, а він – це найбільш справедливе суспільство. Соціалізм гарантує краще життя людям, а нині його якість погіршується, особливо для трудящих. Олігархи, міліонери та мільярдери мають прибутки і добре влаштувалися, натомість інші люди – ледь виживають. Поки така ситуація залишатиметься, і буде актуальним це свято, допоки не переможе соціалізм", – зазначив голова Львівської обласної організації Прогресивної соціалістичної партії України Олександр Покровський.

Варто додати, що біля монументу зібралося дуже багато правоохоронців. Близько 300 міліціонерів оточили пам’ятник в кільце, куди впустили тільки комуністів, потім дозволили пройти і журналістам. Додамо, що окрім цих правоохоронців, що окільцювали мітингувальників, була ще й підмога – деякі залишались в автобусах.

Хмара правоохоронців зібралась цілком доречно, адже тільки-но мітинг розпочався одразу ж з’явились свободівці, які супроводжували урочисту процесію комуністів вигуками "Ганьба", "Комуняку – на гіляку", "Серп і молот – смерть і голод". Міліціонери їх не пускали.

Так, свободівець Любомир Мельничук назвав все цей мітинг комуністів грубим правопорушенням з метою викликати заворушення в Львові. "Хто дозволяє червоним провокаторам піднімати червону шмату? Ганьба комуністам!", – продовжував обурюватися він.

На честь свята учасники мітингу заспівали одну з найвідрміших пісень періоду Другої світової "Священная война" ("Вставай, страна огромная"). Спів супроводжували свободівські вигуки "Слава Україні - героям слава!", "Слава нації - смерть ворогам!" тощо.

Після завершення урочистостей з нагоди 96 річниці Жовтневої революції, до самого Монументу Слави під’їхав автобус, куди позаходили прихильники комунізму. В цей час деякі «свободівці» намагалися прорватися до автобуса, але правоохоронці цього не допустили.

Фото і відео - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ