Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Продавці «Вернісажу» пікетують львівську Ратушу (Фото)

Біля Ратуші у Львові продавці з ринку «Вернісаж» вимагають у депутатів Львівської міської ради назавжди зняти з розгляду питання про перенесення ринку в інше місце, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Підприємці принесли до Ратуші гарбуза і опудала секретаря Львівської міської ради Василя Павлюка, депутатів Гутника і Адамика, першого заступника мера Олега Синютка. 

Пікетувальники вигукували «Геть таку «Свободу»!» і тримають плакати «Ні агресивній забудові в охоронній зоні ЮНЕСКО», «Готель замість «Вернісажу». Кому це вигідно?».

Як розповіла одна з організаторів пікетування Світлана, що 20 років торгує на ринку, питання про перенесення не нові, місце розташування «Вернісажу» дуже вигідне, тому ніхто не зважає, що це візитна картка Львова. Підприємців від забудови врятує те, що вони знаходяться на Низькому Замку, тому роботи без археології неможливі.

На опудалах стрічки: Павлюк – «тракторист бульдозера», решта – «свати».

Під барабанний бій і вигуки «Ганьба!» до людей вийшли депутати свободівці. Адріан Гутник заявив, що ухвалу про перенесення ринку підготували підлеглі Садового, а саме перенесення є його прерогативою. Він запевнив, що намагався знайти оригінал документа, але той зник лишилася тільки копія. Також, за його словами, депутати «Свободи» не підписували ухвалу і озувучили свою позицію стосовно неприпустимості перенесення «Вернісажу».

«Вам організували це як заказуху проти депутатів, які вас підтримують», – заявив він.

Відтак, продавці заховали опудала Гутника і Павлюка, однак продовжули пікетували мерію, нарікаючи на Синютку і чиновників Садового.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ