Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росіянин у футболці з Лукашенком переконаний, що у Львові його оберігатиме вишитий рушничок

1/3
Сьогодні, 9 травня, на Пагорбі Слави у Львові, де проходило урочисте покладання квіті, увагу журналістів привернув цікавий персонаж у футболці з портретом президента Білорусії Олександра Лукашенка та з букетом червоних гвоздик.

Шістдесятирічний Микола Кравчук приїхав до Львова з Санкт-Петербурга.

Микола Кравчук розповів, що він українець за походженням і перейшов у розмові із журналістом Гал-інфо на українську мову.

«Якщо вам зручніше, то я можу говорити українською», - сказав він.

Він розповів, що на Пагорб Слави прийшов ще із самого ранку: «Якби прийшов пізніше, то мене б, напевне, не пропустили, але коли я прийшов, то міліції ще не було багато. Я привітав міліціонерів зі святом і пояснив їм, що тільки приїхав з Луцька, де гостював у сестри, купив квіти і прийшов сюди. Міліція мене пропустила».

На запитання, чи чув він про те, що відбувалося торік у Львові?, чоловік сказав що чув, але їхати до Львова не боявся.

«Ні, мені не страшно. У мене є пропуск, - сказав він і показав на вишитий рушничок на руці. – Це наша сімейна реліквія. Мати у 1939 році виходила заміж за мого батька і прабабуся подарувала їм два образи і два рушнички, які ми потім привезли на Сахалін. І це принесло нам щастя в житті».

Квіти чоловік поклав на могилу Кузнєцова і «всім по трохи».

«У мене батько був партизаном і проривався до Карпат. Я тепер хочу пройти його стежками, тому й приїхав до Львова», - зазначив чоловік.

На запитання чому він у футболці із зображенням Лукашенка він відповів, що вона йому просто подобається.

Микола Кравчук привіз із собою гітару і разом із людьми, які прийшли покладати квіти на Пагорб Слави, він виконував пісню "Этот День Пабеды".

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ