Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини побоюються, що бійців «Беркуту» амністують

Депутати Львівської обласної ради учора, 11 жовтня, під час засідання сесії звернулися Верховної Ради України щодо недопустимості призначення екс-регіонала Юрія Мірошниченка головою робочої групи з амністії бійців АТО. Звернення підтримали 62 депутати.

Як йдеться у зверненні, у липня 2016 року Верховна Рада ухвалила закон про амністію у 2016 році, який був за ветований Президентом України. Нещодавно стало відомо, що головою робочої групи з опрацювання пропозицій Президента до закону про амністію 2016 року обрано нардепа від «Опозиційного блоку», колишнього регіонала Юрія Мірошниченка.

Відомо, що закон передбачає амністію для найбільш вразливих категорій засуджених, серед яких ветерани війни та бійці АТО.

Депутати Львівщини нагадали, що Юрій Мірошниченко був народним депутатом «Партії регіонів» п’ятого, шостого та сьомого скликань та представником Віктора Януковича у парламенті. Був одним із тих, хїто голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

«З моральної точки зору призначення Юрія Мірошниченка головою робочої групи, яка амністуватиме бійців АТО, є плювком в обличчя сімей загиблих вояків-учасників АТО, а також тих, хто зараз відстоює нашу незалежність на східному фронті держави», - йдеться у зверненні.

Окрім того, депутати заявляють, що мають небезпідставні побоювання, що Юрій Мірошниченко буде «протягувати» колишніх працівників «Беркуту» під виглядом амністованих бійців АТО.

Депутати Львівщини закликають голову парламенту та народних депутатів втрутитись у цю ситуацію та переобрати голову такої робочої групи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ