Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для України є речі важливіші, ніж летальна зброя – американський дипломат

Україні не варто покладатися на затверджені в бюджеті Пентагону $300 млн військової допомоги, з яких $50 млн – на летальну зброю. Головна увага має бути зосереджена на відновленні економіки. Таку думку висловив у понеділок під час Форуму глобальної безпеки в Вашингтоні екс-посол США при ООН, в Росії та інших країнах Томас Пікерінг.

"Якщо би ці $50 млн летальної допомоги були надані Україні раніше, то змогли би значно змінити ситуацію", - відповів експерт на запитання щодо рішення американської влади нарешті прийняти таке рішення.

Пікерінг зазначив, що не може оцінити, наскільки зараз це рішення здатне допомогти українським військам. Він нагадав, що українці й раніше отримували підтримку у вигляді нелетальної зброї, "яка могла бути дуже корисною" на лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях. Однак, він зауважив, що не бачить у нинішньому конфлікті військового рішення.

"Моє власне бачення, чого зараз потребує Україна – це реальних реформ та значних зусиль, передусім у сфері економіки та пов'язаних з нею політичних аспектів, які зможуть допомогти відновити й активізувати ефективну та працюючу економіку в Україні, і свого роду державне управління", - наголосив екс-посол.

У цьому зв'язку він зазначив, що Україні не завадила би підтримка з боку основних фінансових та політичних гравців на міжнародній арені, "щоб допомогти справитися з найбільшими проблемами в економіці країни – починаючи від державного боргу, до корупції". Він висловив упевненість, що український уряд "зараз потребує цього більше, ніж поставок нелетального та летального озброєння".

Пікерінг також припустив, що через певний час Україна могла би стати країною-мостом як у плані економіки, так і в більш широкому розумінні: "Вона не є частиною Європейського Союзу, але водночас не належить до сфери Росії".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ