Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Донецьких суддів-емігрантів відсторонили від посад у львівських судах

Судова система України позбувається недобросовісних суддів. Політичний популіст Міхеіл Саакашвілі за два роки свого президенства не виконав того, чого вимагає від Петра Порошенка – зняти недоторканність із українських парламентарів. Путін увійшов у свою останню фазу перебування на Кремлі. Дональд Трамп здійснив мрію Путіна, а лідер Сі Цзіньпін повів Китай у «нову еру» – домінування над усім світом.

Очищення судової системи

Прес-служба Вищої ради правосуддя повідомила, що двоє суддів із Донецької області, яким створили умови праці й проживання у Львові, не виправдали покладені на них сподівання – їх відсторонили від займаних посад. Це суддя Еллі Анатоліївна Радченко зі Сихівського районного суду, яка до переїзду у Львів працювала заступницею голови Амвросіївського районного суду Донецької області, а також Василь Васильович Масендич із Франківського районного суду, який до переїзду у Львів працював суддею у Пролетарському районному суді Донецька.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Нагадаємо, суддя Василь Масендич став широко знаним у Львові наприкінці січня 2016 року своїм пролетарським бажанням здійснювати правосуддя у стані глибокого алкогольного сп’яніння. А в лютому 2017 року той же Масендич оголосив ухвалу про заборону Нацраді розглядати питання щодо продовження ліцензії київського «Радио Вести».

«Газпром», гудбай

Польська нафтогазова компанія PGNiG відтепер зможе постачати газ користувачам України завдяки доступу до українських газопроводів. Це передбачає підписана угода між PGNiG і ПАТ «Укртрансгазом». Раніше Пьотр Наімський, уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури, повідомив, що Польща технічно готова постачати в Україну до 7 млрд кубометрів газу у рік

У червні 2013 року журнал «Газпром» радісно писав: «Зірка сланцевого газу закотилась... США вигідно, щоби «сланцевий міхур» луснув саме у цьому році, у крайньому випадку – не пізніше початку 2014 року».

Лондонське видання «Argus Media» повідомило про введення в дію четвертої черги заводу СПГ і експортного терміналу «Sabine Pass» у штаті Луїзіана. Ще до введення четвертої черги термінал «Sabine Pass» уже отримував рекордні обсяги газу – 85 мільйонів кубометрів у добу. Із терміналу «Sabine Pass» зріджений газ будуть постачати в Європу, зокрема у польський газовий термінал у Свиноустьї.

Лицемірний популіст Міхо

Колишній президент Грузії Саакашвілі, який сьогодні вимагає зняти недоторканність із депутатів Верховної Ради, не позбавив імунітету грузинських парламентарів за два терміни свого перебування на посаді президента у 2004 – 2013 роках. У статті 52 Конституції Грузії сказано:

▪ депутат є представником всієї Грузії, користується вільним мандатом і не може бути відкликаним;

▪ арешт або затримання народного депутата, обшук місця його проживання, транспортного засобу, робочого місця або будь-який особистий обшук дозволяється тільки за згодою парламенту, крім випадків, коли його затримано на місці злочину. В такому випадку парламент негайно про це інформують. Парламент або повинен дати згоду на арешт депутата, або заарештований і підозрюваний депутат буде негайно звільнений;

▪ депутат має право не свідчити про факти, зібрані проти нього;

▪ народні депутати не повинні переслідуватись за свої ідеї і думки, висловлені в парламенті чи поза ним під час виконання своїх обов'язків;

▪ депутатам гарантують безперешкодне виконання їхніх повноважень. На підставі заяви депутата державні органи забезпечують йому особисту безпеку;

▪ перешкоджання народним депутатам виконувати їхні повноваження, карається законом.

Путін в останній політичній фазі

Політичні експерти на Москві переконані, що Путін увійшов у свою останню стадію політичного  саморуйнування. Він руйнує і систему, яка його виховала, і Російську Федерацію, відключивши її від західного фінансування, на якому вона будувалась. Путін відмежував руске суспільство від західних технологій, які є іманентною умовою існування Російської Федерації, тому що без сучасних технологій ця країна існувати не може.

При Путіні не буде жодних реформ, оскільки їх не сприймає. Отож деякі експертні передбачення, що він поставить якогось фахового прем'єра-реформатора, є міражними. Путін не стратег, а тактик. Чим ближче настає час завершення його президентського терміну, тим активніше він буде форсувати політичну ситуацію, щоби не втратити владу. Втрата влади – це його фізичний кінець. Путін це усвідомлює і прораховує різні варіанти.

На Москві готуються до народного гніву

Кремлівська влада, передбачаючи ймовірний і нещадний народний бунт, активно озброює Росгвардію та інших силовиків для боротьби з протестуючими громадянами. Путінських опричників озброять спеціальними щитами із вбудованим електричним шокером. Мова йде про електрошокові щити «Скала», які передбачені для полегшення силовикам боротьби із бунтарями під час несанкціонованих мітингів.

Трамп наступить на «ахіллесову п’яту» Путіна

США знайшли ще один спосіб значно послабити позиції РФ, завдавши дошкульного удару по найбільш слабкому місцю рускої економіки – по експортному потенціалу енергоносіїв у Європу і Азію. Про таку можливість Вашингтона повідомило видання «The New York Times», розповідаючи про рекордний видобуток сланцевого газу в США,. Американські експерти наголосили, що стрімкий розвиток американських потужностей в енергетичній інфраструктурі дозволить експортувати сланцевий газ у різні країни світу, що стане серйозним ударом саме для Москви, яка постраждає першою і найбільше.

Журналісти «The New York Times» з'ясували, що 60% світової торгівлі скрапленим газом знаходиться у компетенції Вашингтона, який отримав новий і дуже дієвий інструмент зовнішньої політики. Вже з наступного року США зможуть безпосередньо й ефективно впливати на світову геополітику, збільшуючи лише власні потужності експорту вуглеводнів. Фактично Дональд Трамп здійснив мрію Путіна, який теж марив керувати світом з допомогою газпромівського спрута.

Китай увійшов у «нову еру»

Під час ХІХ з'їзду Комуністичної партії Китаю лідер Сі Цзіньпін накреслив для Піднебесної новий курс – на створення «великої сучасної соціалістичної країни». А «завершену соціалістичну модернізацію» планується здійснити до 2050 року в два етапи. На першому етапі, який триватиме з 2020 по 2035 рік, Китай має намір зменшити соціальну нерівність у доходах різних верств населення, збільшивши чисельність середнього класу. На другому етапі будуть вирішені інші проблеми. При цьому «Китай продовжить зусилля щодо збереження миру на планеті».

Лідер Сі Цзіньпін заявив, що «китайська ідея тісно пов'язана з мріями народів інших країн і може бути реалізована тільки у мирній міжнародній атмосфері та при стабільному міжнародному порядку». Після проведення модернізації країна, за словами Цзіньпіна, стане «багатою, сильною, могутньою, демократичною, культурно розвиненою, гармонійною і красивою». Для Китаю «настала нова ера і час зайняти центральне положення у світі»; країна і далі буде підтримувати політику «єдиного Китаю» і не допустить незалежності Тайваню.

Лідер Комуністичної партії Китаю пообіцяв створити «тотальний контроль над Інтернетом» із метою забезпечення «чистоти і світла глобальної мережі». На завершення своєї тригодинної промови Сі Цзіньпін закликав китайську спільноту активно протистояти сепаратизму і будь-яким спробам підважити ідею національної єдності.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ