Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Епідемія грипу та ГРВІ в Україні відступає

Як повідомили в прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України, епідемія грипу та гострих респіраторних вірусних інспекцій в Україні йде на спад. За останній тиждень знизилися темпи приросту захворюваності як серед дорослих, так і серед дітей.

«Протиепідемічні заходи, в тому числі і обмежувальні, спрацювали, вірус грипу відступає, епідемія вщухає. Протягом тижня інтенсивність епідемічного процесу знизилася на 20%, але говорити про завершення епідемії ще зарано»,  – зазначив Святослав Протас т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головного державного санітарного лікаря України під час сьогоднішньої прес-конференції.

За словами Святослава Протаса, хоч кількість хворих поступово зменшується, лікарі досі фіксують випадки тяжкого перебігу грипу. Зниження інтенсивності епідемічного процесу створює усі умови для того, щоб привитися від грипу та убезпечити себе від ускладнень ще в цьому епідемічному сезоні.

Щоб захистити від тяжкого перебігу хвороби осіб, що належать до груп медичного ризику, зокрема, літніх людей, Т.в.о. Голови Держсанепідслужби, державного санітарного лікаря України Святослав Протас запропонував органам виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям впродовж 2016 року щепити їх від грипу.  Нагадаємо,за оперативними даними, з початку нинішнього епідемічного сезонувакциновано проти грипу більше 125 тис. осіб, що становить 0,32 % від загальної кількості населення. З груп медичного, епідеміологічного та професійного ризику вакциновано - 22,3 %, хоч ВООЗ рекомендує  понад 75%.

За оперативними даними з початку епідемічного сезону (28.09.2015 – 18.02.2016) в Україні зареєстровано понад 3,8 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 9,9 % населення. Із загальної кількості захворілих діти віком до 17 років становлять понад 60 %.Захворюваність в нинішньому епідсезоні перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 46 %. На минулому тижні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги в 3 областях,  у Закарпатській – у 1,9 разів, Волинській – на 34,5 %, Миколаївській – на 6,3 %.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні із попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» госпіталізовано 16,5 тисяч осіб (4,3 % від захворілих), з них до 64,8 % становлять діти віком до 17 років.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 319 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 5 дітей віком до 17 років (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській та Полтавській областях) та 2 вагітних (Запорізькій та Кіровоградській областях).

Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40 випадків, місті Києві – 37, в областях Донецькій – 25, Черкаській – 22, Львівській – 18; (за добу нових випадків – 4).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ