Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конкурс підручників має бути прозорим, - Ранок

Автори видавництва «Ранок» активно зустрічаються з учителями на семінарах і форумах, де розповідають педагогам про переваги нових підручників, - Освіта.ua

У видавництві зазначають, що спілкування з освітянами допомагає їм швидше знайти і вибрати саме той підручник, що відповідає їхнім вимогам і запитам. На зустрічах уже побували понад 8 тисяч учителів з усієї України.

«І в Ужгороді, Львові, Білій Церкві, Києві, Сумах, Миколаєві та Харкові вчителі часто ставлять одне й те саме питання: «Чому в школи приходять не ті підручники, які ми вибираємо?». Педагогам прикро, що вони витрачають свій час, вивчають варіанти підручників, потім заповнюють заявку, а в результаті отримують зовсім інший варіант підручника, не той, за який вони голосували! Це негативно позначається на ставленні не тільки до отриманого «силоміць» підручника, а й до конкурсу як такого», - наголошують у видавництві.

Учителі питають себе: нащо тоді вся ця реформа освіти, коли навіть на першому етапі до їхньої думки ніхто не дослухається!

У Миколаївській області вчителі розповіли, як минулого року вони боролися за свої підручники для 8 класу. Коли до школи прийшли не ті підручники, які вони обрали, вчителі звернулися до МОН із вимогою підняти оригінал заяви з мокрою печаткою. У результаті вони отримали саме ті підручники, на які чекали! Конкурсу підручників лише три роки, і за цей час він уже довів усю користь і правильність відкритого й демократичного голосування. Однак від збоїв і помилок на будь-якому етапі не застрахований ніхто.

У видавництві «Ранок» наголошують, що на думку громадськості, треба зробити процес голосування відкритим.

«Адже нескладно викласти його результати в онлайн-режимі. Тоді кожна школа відразу бачитиме, що її заявка пройшла і її було прийнято правильно, тож не буде розмов про фальшування та спроби переписати й підробити результати. І головне — вчителі не вважатимуть участь у конкурсі марною, а отже, необов’язковою», - наголошують у видавництві.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ