Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Китайці профінансують розробку мобільного додатку для неповносправних

Цей додаток дозволить прокладати маршрути, які будуть зручними та враховуватимуть пандуси з нормальними нахилами і зручними поручнями, з’їзди, переходи, а також підкаже, де розташовані заклади, обладнані пандусами, зокрема, крамниці, кафе, ресторани, адміністративні центри чи музеї, лікарні тощо. Про це журналісту Галі-нфо повідомив голова громадської організації «Міський простір» Назарій Туркоцьо.

«Це унікальний технологічний сервіс, який дозволить покращити мобільність неповносправних людей, інвалідів на візках, матерів з дитячими колясками та інших маломобільних груп населення Сервіс зможе прокладати шлях через місця плавного зниження тротуарів біля наземних переходів та враховувати маршрути низькопідлогового громадського транспорту. Розробку мобільного додатку здійснить львівська ІТ компанія WebDreamLab, а сам додаток показуватиме власникові смартфона карту міста, на яку нанесені всі ділянки оптимального для інвалідного візка маршруту», – розповів Назарій Туркоцьо.

Керівник WebDreamLab Володимир Строгуш зазначив, що мобільний додаток буде розроблений на базі операційних систем IOS та Android. Він матиме одразу три мови користування – українську, англійську та китайську. Завдяки цьому додатку можна буде не лише прокладати маршрути, а також збирати інформацію про інфраструктурні недоліки міста, враховувати побажання користувачів додатку, обробляти та систематизувати таку інформацію у bigdata, та передавати на інформаційний портал, що буде спеціально створений для таких цілей. Цей портал буде відкритий, а інформація безкоштовна, відтак, муніципальна влада зможе вільно користуватись базою даних для покращення інфраструктури міста, та враховувати інтереси маломобільних груп населення при містоплануванні.

Назарій Туркоцьо також повідомив, що домовленості про розробку сервісу було досягнуто в результаті нещодавнього форуму членів Асоціації індустрії гостинності України «Україна-Китай», під час  якого туристичні оператори та інші зацікавлені особи з України та Китаю ініціювали низку заходів з розвитку партнерських відносин.

Ідея створення саме такого мобільного додатку знайшла підтримку у китайського благодійника Лян Хва-Дуна. Він погодився профінансувати розробку, а наявність китайської мови у мобільному додатку дозволить відкрити нові можливості для сотень маломобільних китайських туристів, яким такий «віртуальний гід» допоможе пересуватися Львовом.  У вигоді залишаться усі:  і місто, і туристи, і мешканці.

Нагадаємо, що ще у 2013 році між Державним агентством України з туризму та курортів і Національною туристичною адміністрацією Китайської Народної Республіки було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо сприяння груповим поїздкам китайських туристів в Україну.

У березні 2016 року Львівська обласна державна адміністрація та представники Народної політичної консультативної ради КНР домовились про інвестиції у транспортну інфраструктуру та розвиток міжнародного туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ