Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Microsoft запатентувала "абсолютне стеження" за користувачами

Microsoft запатентувала "абсолютне стеження" за користувачами, - Укрінформ.

Компанія Microsoft вже не раз піддавалася критиці за те, що Windows 10 "стежить" за користувачами, збираючи дані, необхідні для діагностики помилок і поліпшення стабільності.

Однак якщо нещодавно запатентована технологія вийде в масове виробництво, компанії варто підготуватися до шквалу обурення, пише SecurityLab.

"Технологія "Query formulation via task continuum" здійснює безперервний моніторинг дій користувача на комп'ютері, навіть якщо він працює зі сторонніми додатками. Метою є спрощення пошуку в інтернеті шляхом встановлення зв'язку між сторонніми програмами і сервісами Microsoft", - йдеться у публікації.

У компанії впевнені, що, слідкуючи за діями користувача (наприклад, за створенням текстового документа), пошукова система завжди буде напоготові видати найкращі результати пошуку. Скажімо, користувач пише в Word про танці, тоді Bing буде точно знати, який контент його зацікавить, і зможе надати оптимальні результати пошуку.

Згідно патентній заявці, нова функція зможе збирати "сигнали" будь-якого роду, в тому числі текст, що відображається на екрані, текст на зображеннях, аудіосигнали відтворюваних пісень та багато іншого.

В даний час Microsoft поки не готова реалізувати технологію Windows. Тим не менш, якщо компанія вже навіть запатентувала її, значить, рано чи пізно функція може вийти у світ світ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ