Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти відмовилося видавати державні дипломи магістрам, навчання на яких тривало рік

Члени акредитаційної комісії України відмовили в акредитації магістерських спеціальностей, за якими навчання здійснювалося лише один рік, оскільки це суперечить статті 5 закону України Про вищу освіту. Про це йшлося під час засідання акредитаційної комісії України 5 липня 2016 року під головуванням міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, повідомляється на сайті Міносвіти.

"Ми не можемо акредитувати ті магістерські спеціальності, за якими навчання відбувалося лише рік, тоді як законом передбачено півтора або два роки", - заявила міністр.

За її словами, право на отримання диплома державного зразка мають лише університети, які виконують норми закону, "а ті, хто не виконують, нехай видають дипломи власного зразка".

"Потрібно обов'язково звернути увагу навчальних закладів на цю ситуацію", - наголосила Гриневич.

Винятком можуть бути лише магістри спеціальності Державна служба, де навчання триває рік. Онак набір на цю спеціальність здійснюєтьсяпереважно на базі повної вищої освіти. Крім того, щодо даної спеціальності існує окрема, поки що не змінена постанова Кабінету міністрів України № 789 від 29 липня 2009 р., яка прямо передбачає річну тривалість навчання.

Нагадаємо, 22 червня Міносвіти назвало вісім основних змін, які чекають на абітурієнтів та вищі навчальні заклади у 2016 році.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ