Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінрегіон: Львівська міськрада не надала рішення для ЄІБ про підтримку проекту з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Львівська міськрада не надала рішення для ЄІБ про підтримку проекту з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, - прес-служба Мінрегіону України.

Листом від 28.01.2016 Мінрегіон України звернувся до усіх ОДА та листом від 03.02.2016 до міських рад щодо надання проектів, які можуть бути реалізовані у рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України» між Україною та ЄІБ».

28.02.2016 Львівська міська рада надіслала три проекти, зокрема один, щодо удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами. Ідеться про проект із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині та будівництво сміттєсортувального заводу.

Протягом березня 2016 року Мінрегіон опрацьовував надані пропозиції

04.05.2016 Мінрегіон направив листи до органів місцевого самоврядування про необхідність надання підтверджень участі заявників у проектах по залученню кредитних коштів. Це – вимога ЄІБ для початку проектного фінансування.

Станом на 09.06.2016 до Мінрегіону не надходила від Львівській міськраді інформація щодо підтримки проекту «Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові».

Водночас станом на 09.06.2016 таку інформацію до Мінрегіону надали міські ради Вінниці, Луцька, Хуста, Кіровограда, Рівного. Поінформували про прийняття відповідних рішень з Калуша, Миргорода, Олександрії.

Також потрібно зазначити, що пропозиція щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині суперечить встановленим Європейським інвестиційним банком вимогам кредитування, наведеним у відповідній анкеті і надісланій адресатам. Зокрема, заявлена вартість проекту (близько 7 млн євро) не відповідає вимогам щодо мінімальної вартості для участі у Програмі (10 млн євро). У Львівській міській раді не розрахували показники ефективності проекту та не навели інформацію щодо спроможності обслуговувати запозичення.

Крім того, слід зазначити, що термін реалізації таких проектів – 3-5 років.

Довідка

23 липня 2015 року підписано Фінансову Угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком, якою передбачено в рамках реалізації Програми залучення кредиту для модернізації інфраструктури житлово-комунального господарства України (ратифікована в лютому поточного року.

сума кредиту – 400 млн. євро

позичальник – Україна в особі Мінфіну

відповідальний виконавець – Мінрегіон

кінцеві бенефіціари – центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства (включаючи підприємства, державна чи комунальна частка в яких більше 50 відсотків)

сектори: теплопостачання

водопостачання та водовідведення

енергоефективність будівель

зовнішнє освітлення населених пунктів

поводження з побутовими відходами.

процентна ставка: фіксована або плаваюча (визначається на дату вибірки)

період погашення позики:

• 15 років для субпроектів у сфері зовнішнього освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами (в т.ч. 3 роки пільговий період);

• 22 роки для субпроектів у сфері централізованого теплопостачання та енергоефективності будівель (в т.ч. 5 років пільговий період);

•  30 років для проектів у сфері гарячого водопостачання, централізованого та нецентралізованого питного водопостачання, водовідведення (в т.ч. 8 років пільговий період).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ