Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Очистити за сім днів. День другий

Протягом вчорашнього дня у Львові очистили понад 90 переповнених майданчиків з ТПВ. На сьогодні з 1220 майданчиків переповнених залишається 302. Про це на Фейсбук повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова наголосив, що після засідання комісії з надзвичайних ситуацій, яке відбулося вчора, 25 січня, в області жодної додаткової можливості для вивезення наразі не з’явилось. Відтак, сміття вивозять туди ж, куди і раніше, використовуючи попередні домовленості в Львівській області та інших областях. Водночас у мерії сподіваються на підписання договорів з новими полігонами, які підготували та скерували ввечері у середу.

Андрій Садовий також прокоментував слова прем’єр-міністра Володимира Гройсмана: «Дякую за цінні поради, які Прем’єр-міністр Володимир Гройсман передавав мені через опублікований на YouTube відеодіалог з львівським губернатором. Це, безумовно, дуже цікавий стиль спілкування. Я принагідно запрошую главу уряду до Львова, аби особисто скоординувати дії державних структур по недопущенню екологічної кризи у Львові».

Водночас мер окреслив питання, які слід негайно вирішити.

Припинення блокади міста. «І не лише на 7 днів, як вчора пообіцяв губернатор, а в принципі».

Протиаварійні та стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі. «Суд за зверненням Генпрокуратури заборонив нам там будь-які роботи. Їх на сьогодні може робити лише ДСНС».

Розблокування процесу по кредиту Європейського інвестиційного банку для будівництва сміттєпереробного комплексу. «3 лютого буде рік (!) з часу підписання угоди».

Нагадаємо, у середу, 25 січня, відбулось засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій під головуванням Олега Синютки, голови Львівської ОДА. Комісія прийняла рішення: зобов’язати керівників органів влади, для унеможливлення виникнення епідеміологічної ситуації, укласти угоди між містом Львовом та територіальними громадами щодо вивезення сміття, що нагромадилось, на полігони міст області.

«Маю надію, що до наступного тижня ми повністю справимось з цією проблемою. Після цього господарські структури Львова повинні приступити до виконання своїх обов’язків і забезпечити щоденне ритмічне вивезення ТПВ з міста Львова», - наголосив Олег Синютка.

Додамо, що в деяких районах міста сміття не вивозили від Нового року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ