Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Основна боротьба на дострокових виборах в Раду точитиметься між демократичними силами, – соціолог

"Перерозподіл місць в демократичному, або провладному, полі буде головною інтригою виборів", - зазначив у коментарі Гал-інфо львівський соціолог, президент Українського фонду «Громадська думка» Володимир Подгорнов.

Експерт переконаний, що дострокові вибори до Верховної Ради є неминучими й відбудуться найімовірніше в жовтні наступного року.

«Президент заявляє, що виборів не буде в наступні 4 роки, проте «буря у склянці води», тобто скандал між Саакашвілі й Аваковим, добре засвідчила, що не всі згодні з цими планами. Чимало політиків розраховують на вибори до Верховної ради вже в травні. Втім, найімовірніше, що це станеться в жовтні наступного року», – зазначив Володимир Подгорнов.

За його словами, найбільша інтрига виборів полягатиме у розподілі голосів в межах демократичного табору, оскільки «Опозиційний блок» і його дочірні проекти залишаться приблизно із тими само активами, які контролюють і нині. 

«Перерозподіл місць в демократичному, або провладному, полі буде головною інтригою виборів. Саме тут точитиметься основна боротьба. За рахунок мажоритарників більшість цілком може взяти партія «Солідарність». Проте в жовтні ситуація може змінитися, й бенефіціарами стануть популістські проекти», – наголосив експерт. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ