Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Папа Франциск закликав до миру в Україні

Папа Римський Франциск заявляє, що молиться за мир в Україні і закликає сторони конфлікту і міжнародні інституції сприяти якнайшвидшому закінченню війни.

Як повідомляє посольство України при Святому престолі, про це понтифік сказав у рамках загальної аудієнції, яка відбулася 24 серпня на площі Святого Петра у Ватикані.

«Цими тижнями міжнародні спостерігачі висловили стурбованість з приводу погіршення ситуації на сході України. Сьогодні, коли ця улюблена країна відзначає своє національне свято, яке цього року є 25-ю річницею її Незалежності, запевняю, що молюся за мир і повторюю свій заклик до усіх причетних сторін і до міжнародних інституцій посилити ініціативи для подолання конфлікту, звільнення полонених та вирішення складної гуманітарної ситуації», – сказав папа Франциск.

24 серпня Україна відзначає 25-річчя Незалежності.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ