Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Каталонії проголосував законопроект про проведення референдуму про незалежність

Парламент Каталонії у середу, 6 вересня, більшістю голосів підтримав законопроект про проведення референдуму щодо відділення від Іспанії, повідомив інтернет-портал газети "El Pais".

Уряд Іспанії звернувся до Конституційного суду з вимогою заблокувати результати даного голосування.

"Іспанський уряд звернувся до Конституційного суду з вимогою оголосити досягнуті домовленості такими, що не є чинними", - підкреслила перший заступник голови уряду Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія.

Учасники референдуму про незалежність Каталонської автономії повинні будуть відповісти на питання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою з республіканською формою правління".

Раніше повідомлялося про те, що голова каталонської автономії Карлос Пучдемонт повідомив про призначення референдуму про незалежність Каталонії на 1 жовтня цього року. Рішення про проведення референдуму прийняте в односторонньому порядку, без згоди Мадрида.

Нагадаємо, у парламенті Каталонії знаходиться проект закону, який передбачає проголошення незалежності регіону, в разі відмови уряду Іспанії у проведенні референдуму про незалежність. Референдум, який вимагають провести лідери Каталонії, повинен відбутися восени.

Тисячі протестувальників зібралися навколо суду в Барселоні, де повинні судити колишнього голову Каталонської автономії Артура Маса. Екс-голову звинувачують у проведенні незаконного референдуму за відокремлення Каталонії у 2014 році.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ