Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переселенці у Львові нагадали, що їм немає, де жити

1/3
Переселенці вийшли на невеличкий мітинг під будівлю міської ради, щоб привернути увагу до громадських слухань щодо проблем внутрішньо переміщених осіб, які почнуться сьогодні о 15-й годині в Верховній Раді України.

Як розповіла організаторка акції, голова правління «Громадського Руху переселенців Донбасу» Надія Нещаденко, переселенці вирішили провести подібні акції по всій Україні, щоб привернути увагу до проблем, які їх турбують.

«В нас крик душі. Майже два роки ми без житла, але держава не звертає на це жодної уваги. Ми розуміємо, що війна, але має бути державна програма з довгострокового кредитування. Можливо, за допомоги західних держав», – сказала організаторка акції, яка є переселенкою із Донецька.

Вона нагадала, що за півтора роки курс долара стрімко зріс, що спричинило підвищення ставок оренди житла.

«Коли ми приїхали два роки тому, можна було орендувати 2-3-кімнатну квартиру для великої родини за 2,5 тисячі гривень. Сьогодні це 4,5 тисячі. А зарплати не підвищуються», – сказала активістка.  

Вона зазначила, що Рух першим у Львові одержав від міської ради в січні цього року 22 земельні ділянки в Яворівському районі. Проте на тій землі немає жодних комунікацій та інфраструктури.

«Ми щасливі. Дякуємо. Але там чисте поле. Дороги нема. Потрібно проводити електрику, газ, воду. Щоб розпочати будування, треба щонайменше 20-30 тисяч доларів. Де їх брати? Саме тому ми кажемо про якісь програми з кредитування житла», – наголосила Надія Нещаденко.

Активістка наголосила, що учасники акції не мають вимог до міської ради Львова. Їхнє звернення спрямоване радше до уряду України.

«Радше до Яценюка, Порошенка, державним чиновникам з Києва. Звідти все йде. Ми сюди (у ЛМР) звертаємося, але нам кажуть: немає програм, не виділено коштів», – сказала активістка.

За її словами, подібні акції сьогодні проходять у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та деяких інших містах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ