Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

Порошенко подякував прем'єру Іспанії за підтримку Зозулі

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність іспанському уряду за чітку позицію на підтримку українського футболіста Романа Зозулі. Президент наголосив, що ситуація з Романом є результатом ретельно спланованої пропагандистської кампанії у дусі гібридної війни РФ проти України, повідомила прес-служба Президента України.

Як повідомила прес-служба, зустріч Петра Порошенка з Прем’єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм відбулася у рамках участі у розширеному саміті Європейської народної партії на Мальті. 

Під час зустрічі було відзначено важливість підтримання регулярних контактів на найвищому рівні, у тому числі шляхом обміну візитами.

Маріано Рахой підтвердив, що Іспанія завжди надаватиме сприяння Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень, зокрема у контексті завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та лібералізації візового режиму для громадян України.

Президент України висловив переконання, що найближчим часом буде віднайдено позитивне рішення за Угодою про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, що забезпечить її підписання. 

Петро Порошенко подякував за незмінну підтримку Іспанією України у її протидії російській агресії. Було наголошено на необхідності збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Російської Федерації до повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Прем’єр-міністр Іспанії наголосив на підтримці територіальної цілісності України та підтвердив, що питання непорушності цілісності території Української держави не підлягає жодному обговоренню.

Маріано Рахой запросив Президента України здійснити візит до Іспанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ