Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Кредит у 75 млн євро на вирішення проблем сміття Львівська міськрада погодила в останній день

Львівська міська рада визначила ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" для участі у проекті "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" та надали дозвіл на укладення угоди про передачу коштів позики. Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 30 червня, під час засідання сесіі ЛМР.

"За" проголосувало 38 депутатів.

Йдеться про позику від Європейського інвестиційного банку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва нового полігону ТПВ та сміттєпереробного заводу для Львова.

Депутати висловили зауваження, що пропоноване мерією ЛКП "Львівспецкомунтранс" є збитковим. Депутат Андрій Карбовник заявив: "Підприємство "Львівспецкомунтранс" безладно проводить діяльність, є боржником ЛКП "Збиранки". Спершу ви хотіли об'єднати ці підприємства, а після того, як стався обвал на сміттєзвалищі, на це підприємство хочуть взяти кредит. Керує підприємством член "Самопомочі", який не пройшов до Львівської облради. Чому таке зацікавлення до цього підприємства?".

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що підприємство "Львівспецкомунтранс" є прибутковим, а керівник - хороший менеджер "Мінрегіонбудубуд попросив нас до 1 липня подати документи про наміри. Ми не знайдемо такого інвестора, а це вигідні умови. Ми просимо 30 млн євро на рекультивацію і 45 млн євро на будівництво заводу", - сказав Садовий.

Депутати просили перенести питання через зауваження до ЛКП "Львівспецкомунтранс".

"Як перенести? У нас дедлайн!", - сказав Садовий.

Депутат Любомир Босаневич запитав: "Як можна вішати кредит 75 млн євро на підприємство, яке заробляє 29 тис. грн в рік? Можливо, варто брати кредит на ЛКП "Зиранка"?".

Садовий сказав, що на ЛКП "Збиранка" порушені кримінальні справи і зазначив, що найближчим часом "Збиранка" буде об'єднана з "Львівспецкомунтранс".

Довідка.

Для рекультивації Грибовицького полігону твердих побутових відходів (ТПВ) і будівництва сміттєпереробного заводу Львів хоче взяти понад EUR70 млн кредиту в Європейському інвестиційному банку. Львівський проект був включений банком в договір між урядом України та керівництвом ЄІБ на суму EUR400 млн, що виділяються на розвиток інфраструктури регіонів. Після рішення сесії Львівської міської ради остаточно погодити подання заявки на отримання кредиту повинні у Мінрегіонбуді. Останнім терміном подачі документів від ЛМР є 1 липня.

Нагадаємо, що сесія мала відбутися ще минулого тижня, але міський голова переніс сесійне засідання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ